U dosadašnjem delu takmičarske sezone za mlađe kategorije KK ZEMUN je potukao sve svoje dosadašnje rekorde a verovatno i mnoge na nivou cele Srbije.
Od početka sezone 2013/14 od ukupno 39 odigranih utakmica u kategorijama mlađi pioniri, pioniri, kadeti, juniori i omladinci ostvarene su svih 39 pobeda, REKORD SVIH REKORDA KLUBA. Ovo je rezultat koji je retko koji klub u Srbiji ikada ostvario.
Svakako da je do sada najveći uspeh u okviru jedinstvenih liga Srbije, Kadetske i Juniorske lige Srbije gde je KK ZEMUN, uz CRVENU ZVEZDU, do sada jedini neporažen klub u obe konkurencije, u konkurenciji 24 najbolje ekipe Srbije (12 kadetskih i 12 juniorskih).
Sam plasman u obe lige (to su u Srbiji ostvarili još samo Vršac i Niš a u Beogradu Crvena Zvezda, Partizan i Zemun) je izuzetan uspeh i kada se tome doda serija od deset uzastopnih pobeda onda je to već za izuzetno poštovanje. Posebnu težinu plasmanu u ove dve lige daje veoma teška prohodnost u Beogradu sa mnogo izuzetno kvalitetnih ekipa, sama liga u Beogradu bi bila mnogo kvalitetnija nego u celoj Srbiji.
Ovakav uspeh rezultat je kontinuiteta kvaliteta rada i uslova rada. Gotovo sa sigurnošću se može reći da je KK ZEMUN klub sa najkvalitetnijom grupom trenera u Srbiji u jednom klubu. S toga ne čude dugogodišnji rezultati u svim kategorijama.
Svake godine se u klubu postavlja pitanje granice uspeha i na kraju svake sezone ona se pomeri na više.
Ovakvi rezultati a pre svega kontinuitet rezultata unazad više od 10 godina još više dobijaju na značaju u činjenici da je KK ZEMUN jedan od retkih možda i jedini klub koji nema neku ozbiljnu podršku lokalne zajednice i privrede, uz napomenu da Opština Zemun nema status lokalne samouprave već je to grad Beograd. Gotovo svi klubovi u Srbiji su na budžetima lokalnih zajednica sa ozbiljnim finansijskim dotacijama, besplatnim salama, prevozima, da ne pričamo o statusu naših najvećih klubova Zvezde i Partizana . KK ZEMUN ima minimalnu gotovo simboličnu podršku grada Beograda. Sve što je potrebno za rad i egzistenciju klub obezbeđuje samostalno i samofinansirajuće, naravno uz dosta problema. Ali i pored tako teških uslova poslovanja klub svake sezone podiže kvalitet uslova rada i kvalitet rezultata.

Posle ovakvog furioznog početka za očekivati je da će i ove godine biti dopunjena riznica osvojenih medalja a njih je za sada u gotovo nestvarnom broju: ukupno na prvenstvima Srbije u kategorijama pioniri, kadeti i juniori u poslednjih 10 godina klub je učestvovao na 19 finalnih turnira a osvojeno je 15 medalja. Ovome treba dodati 11 osvojenih medalja u kategoriji mlađi pioniri za koje se takmičenje organizuje samo na nivou Beograda (nema takmičenja na nivou Srbije) i bezbroj medalja u kategoriji mini-basketa.

Veoma bitno, nikada i nijedan košarkaški klub u Zemunu nije osvoji ni jednu medalju na takmičenjima na nivou Srbije a KK ZEMUN 15 i gotovo je sigurno da je KK ZEMUN kao klub osvojio višestruko više medalja nego svi košarkaški klubovi ’sa ove strane Save i Dunava’ zajedno (svi košarkaški klubovi Zemuna i Novog Beograda).
                                                                     Direktor KK"Zemun", Boško Adžić

0 Коментари