I ove godine je više planinarskih društava održalo Memorijal "Bjelašnica 62", po 25 put, od 1972.godine, prekidan samo tokom ratnih godina.
I ove godine je član PD "Železničar" Slobodan Marković za livena bronzana poprsja na spomeniku poginulim planinarima zadenuo sedam grančica s , po njih, kobne planine.
170 planinara odalo je i ove godine poštu svojim nastradalim drugovima i evociralo uspomene na mestu bele smrti, gde je podignuto obeležje na 2067 metru ćudljive Bjelašnice
Pomenu 51 godinu posle strašne nesreće u kojoj su poginuli Anđelko Krnješevac (1947), Anđelko Sabo Pešić (1948), Slobodan Vuinac (1944), Nikola Kožuh (1946), braća Zoran (1944) i Siniša (1946) Tvorić, i Zoran Ivanišin (1943) prisustvovao je, pored Markovića i osnivač Memorijala "Bjelašnica 62" Staniša Jovanović i neutešna sestra Zorana Ivanišina Anita.
Venac PSD "Železničara" na odar poginulim planinarima položio je Slobodan Marković-51 godinu na pomenima sestra Zorana Ivanišina Anita
Po vetrovitom i prohladnom vremenu još jednom su evocirane tužne uspomene na veliku tragediju, pred spomenikom koji je podigla opština Zemun na desetogodišnjicu jedne od najtragičnijih planinarskih nesreća na našim prostorima.
Sedam drugova, sedam planinara, sedam momaka (braća Tvorići su sa Zemunskom groblja posle par godina preneti u Sarajevo) nisu zaboravljeni. Večna im slava!

0 Коментари