У холу општине Земун од 24.фебруара до 7.марта 2014.године трајаће продајна изложба уметничких дела чланова Слободне сликарске комуне КЕЈ. Идеална прилика да својој слабијој и лепшој половини купите поклон трајне вредности за пристојан новац. Парфем се потроши, бомбоњера поједе, цвет увене, магнети, слике, графике и сликане скулптуре изложене у холу општине Земун, дела неколико десетина врхунских уметника само ће временом добијати на лепоти и вредности.

Ово гостовање било је повод за разговор са сестрама Весном Јеремић, уметнички Хоманов и Наташом Радоја, које смо затекли "у дежурству". Испоставило се да су сестре јако весело и пријатно друштво: Весна слика (ре)креативно, Наташа је и школовани уметник, то јест академска сликарка.
Њихове слике у разноразним техникама, од уља, акрила, до акварела и малих формата, руком сликаних популарних магнета, али и графика су живих, веселих боја, пуне радости, врцавог колорита, чистог и јасног цртежа, често с духовитом поруком.
Комуну Кеј је основао академски сликар Миодраг Елезовић пре неколико година и она је врло брзо окупила више стотина најпознатијих ликовних уметника овог дела Балкана. Њени чланови су излагали и заједнички и самостално, истражују, баве се и другим пословима, гаје индивиуалност, тако рећи без граница-отуда и име Слободна сликарска комуна Кеј.
Поред дела двеју сестара Весне и Наташе, могу се купити ауторски отисци врхунских графика, као и иконе Миодрага Елезовића, платна Слободанке Ћулум, Јелене Тешановић, Душанке Хрњак; Снежане Јочић и Биљане Бабић, као и гипсани голубови осликани декупаж техником Светлане Плећаш.

0 Коментари