Ема Гоцевић, мастер комуникологије и културних организација, заједно са својим сарадницима и члановима Удружења "Кругови уметности", под покровитељством прве даме Србије и општине Земун у Опери и театру "Мадленијанум" учинила је да 2.април 2014.године буде обећавајућа увертира у предстојеће Васкршње празнике.

Ликовна уметница Соња Гајић отворила је дечју ликовну радионицу "Радост Ускрса" у којој је поред деветоро деце из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине из Звечанске улице учествовало још пуно њихових другара. У разноразним ликовним техникама: темпери, фломастерима, воштаним бојицама, папир маше и декупажу осликали су дрвена јаја.
Маг "кратких" залогаја, али сласних, земунски "Лидо" обезбедио је малишанима закуску током целог дана, тако да је ово био дан који ће многи од њих памтити целог живота: две Ане, Ивана, Софија, Душан, Андреј...
После радионице приређен је концерт "Деца деци" у којем је учествовало 20 најталентованијих ђака музичких школа у Србији.
Ансамбл флаута "Флаутисимо" који чине Аница Мићић, Ивана и Лејла Радојчић, Димитрије Термачић, Катарина Вујић, Калина Петровић, Јана Стојаковић и Марија Обрадовић, Анђелина Николић на виолончелу, Александра Латиновић на виолини, Комнен и
Балша Кнежевић на клавиру, Јана Рашић и Војислав Живић на виолини, соло певачице Вишња Беговић, Зорица Тољага и Маријана Лештарић, као и баритон Лео Иванишевић, из Ваљева, Уба, Крагујевца и Београда учинили су поподне у Земуну несвакидашњим. Многи од уметника који су наступили сигурно ће оставити трага у српској музичкој култури.
А после дечјег, уследио је мултимедијални спектакл "Уплитање звука", од музике, покрета и слике кроз електорнски медиј, по замисли Еме Гоцевић, којој је у реализацији помогао колега Милан Вељковић Велс.
Сопран Наташа Тасић-Кнежевић уз клавирску пратњу Саше Кнежевића отпевала је "Линдарају" и "Овде је лепо" Сергеја Рахмањинова, као и "El cabello mas sutil" Фернанда Обрадорса.
Даница Рашковић је на виолончелу извела познату арију "Ameno Dorine",  а Соња Мутић "Микросомију".
"La vie en rose" Едит Пјаф  и "Чекаћу те" Мишела Леграна отпевала је Марија Гајић уз клавирску пратњу Немање Николића.
Виолончелисткиња Даница Рашковић и Николина Нинић на клавиру извеле су "Оријенталну игру из опуса два, број два" Сергеја Рахмањинова.
Мадонину арију из мјузикла "Евита"- "Не плачи за мном, Аргентино" отпевала је Наташа Тасић-Кнежевић уз клавирску пратњу Саше Кнежевића, а потом и "Летње доба" Џорџа Гершвина.
Сав приход прикупљен од донатора и продатих улазница са Хуманитарног ускршњег уметничког програма намењен је деци из Звечанске.

0 Коментари