После представљања "Народног будилник" Драгана М. Милошевића у Руском дому и популаризације наслова, посебно у електронским медијима, књига је представљена 23. априла 2014.године и у Земуну.

Промоцију је водила победница општинске и градске смотре у рецитовању, ученица седмог разреда ОШ "Станко Марић" из Угриноваца, Маја Бојић.
У програму је учествовала Уна Миљуш, мала пијанисткиња из класе професорке Иване Тодоровић из Музичке школе "Коста Манојловић", која је извела популарну Бетовенову композицију "За Елизу" и побрала симпатије присутних.
Поред упознавања са садржајем књиге читањем одломка о недавно рехабилитованој Краљици Мајци Марији Карађорђевић о делу Драгана М. Милошевића је говорио рецензент Томислав Кресовић. Посебно је истакао начин њеног настанка, писања и могућност
будућег дописивања на популарној друштвеној мрежи фејсбук.
О мотивима с којима је започело свој први издавачки подухват, препорученом садржају одштампаном на 500 страница, улози оваквог популарног енциклопедијског издања, неопходног у свакој кући у Србији, говорила је председница Удружења "CooltURA" Жана Живаљевић.
Она је истакла да је успех првог дела којим се забавило удружење толики да ће књига у скорије време и на позив руководстава или организација из градова Србије бити представљена у Великој Плани, Свилајнцу, Обреновцу, Панчеву, Сечњу, Чачку, Крагујевцу....На свакој од промоција представља се најбоље што ова средина има: таленти и истински уметници којима праву бину и афирмацију, у духу свог програма, пружа "CooltURA".
Истински надахнуто, понесен атмосфером која је владала
међу окупљеним посвећеницима лепе писане речи, о књизи и јунацима који су га инспирисали на велико прегнуће, говорио је сам аутор "Народног будилник" Драган М. Милошевић.
Иако природњак по образовању, аутор ове књиге је истински интелектуалац и ерудита, попут ликова о којима је писао и чија је дела истакао за незаборав, као подсетник. Хуманиста који зна да препозна истинске и трајне вредности и доприносе отечеству, Милошевић је својим слушаоцима беседио о јавности непознатим великим прецима: Сави Владиславићу, Ивану Сарићу, Михајлу А. Миодраговићу, проналазачу Огњеславу Костовићу,
Сими Лозанићу, "рехабилитовао" на истинскији и потпунији начин и Милана Стојадиновића и Слободана Јовановића и многе великане који су још увек под одређеним ембаргом, као што су Павле Савић, Милутин Миланковић или Михајло Петровић Алас, на пример.  Почињући своју повест од Краља Милутина и Светога Саве, Милошевић је закључује са, рецимо, Новаком Ђоковићем и бројним шампионима математике, беседништва и вештина за које српска друштвена јавност у медијима оптерећеним кичом, шундом и исполитизованим и фабрикованим "величинама" није могла чути. И то је највећа вредност ове књиге. Поред тога што опомиње где је Србији место у свету данас, ко су браћа и пријатељи-историјски документовано и у пракси доказано.
Програм у Земунској библиотеци "Свети Сава" затворио је дует Уна Миљуш за клавиром и Аљоша Јовановић на кларинету, обоје ученици МШ "Коста Манојловић", после чега је аутор потписивао своје књиге.

КЊИГА "НАРОДНИ БУДИЛНИК" МОЖЕ СЕ НАРУЧИТИ ПРЕКО ИЗДАВАЧА  061 628 12 90 
ИЛИ АУТОРА НА БРОЈ 064

0 Коментари