Правно-биротехничка школа "Димитрије Давидовић" из Земуна је у конкуренцији са још седам школа у Србији, победила на управо одржаном Републичком такмичењу у симулацији суђења. Тако је овогодишњи домаћин, а прошлогодишњи победник продужио свој мандат и дочекаће пријављене екипе дои године на наредном такмичењу.

Овогодишње такмичење Заједнице економских, правно-биротехничких, трговачких и угоститељских школа отворио је председник Скупштине општине Земун, Ненад Врањевац. Он је 5.априла 2014.године пожелео жирију да има што више посла у оцењивању, јер ће већ на нивоу средње школе ови
кадрови моћи да унапреде домаће правосуђе.
И заиста је жири имао тежак посао, јер је иза затворених врата већао дуже од два сата, да би координатор такмичења проф. Милибор Саковић и председник жирија проф.др Светислав Ного прогласили победнике и уручили им вредне награде.
Трећу, у вредности од 6.000 динара, лаптоп и за сво шесторо чланова тима за 30 одсто јефтиније студирање на Факултету за инжењерски менаџмент-Економско трговинској школи из Крушевца. Другу, у вредности од 9.000 динара, лаптоп и школовање упола цене на Факултету за инжењерски менаџмент изузетно надахнутом тиму из Правно пословне школе из Ниша. И 22.000 динара, лаптоп и бесплатно студирање на Факултету за инжењерски менаџмент победницима-Правно-биротехничкој школи "Димитрије Давидовић" из Земуна!
Ово нису биле једине награде за ПБШ "Димитрије Давидовић": у улози судије најубедљивији је био, по суду стручног жирија Александар Митровић, тужилац Николина Тинтро и оптужени Игро Лекхи. Најуспешнији бранилац (оптуженог) био је Никола Никодић из Правно-пословне школе Београд, сведок Дајана Божиловић из јагодинске Економско-техничке школе "Славка Ђурђевић", а вештак Марија Живић из СШ за економију, право и администрацију из Београда.
Најбољи судија, тужилац и бранилац награђени су са по 3.000 динара и комплетима књига, а оптужени, сведок и вештак новчаним износима од 2.000 динара и књигама.
Директорка ПБШ"Димитрије Давидовић" уручила је захвалнице покровитељима овог такмичења:, члановима жирија, као и школама учесницама.
Поред награђених школа из Земуна, Ниша и Крушевца своје екипе су имале и СШ за економију, право и администрацију из Београда, Економска школа из Крагујевца, СШ "Младост" из Петровца на Млави, ЕТШ "Славка ђурђевић" из Јагодине и Правно-пословна школа из Београда.

0 Коментари