Истог часа када су сазнали за тужне вести из Отаџбине погођене катастрофалним поплавама, наши радници на привременом раду у Сочију у далекој братској Русији, почели су да прикупљају међу собом новац за прву помоћ пострадалима.
Спасавајући се од поплава, многи Обреновчани су евакуисани без иједног документа
                                                        и динара у џепу

Новац у сигурне руке: организацији "Срби за Србе"

"Били смо јако узбуђени и тужни, пратили вести и сви једнодушни у одлуци да што пре упутимо прва средства која прикупимо"-рекла нам је Ана Бркљач, електроинжењер, која је доставила у Србију драгоцену помоћ.
Намученим Обреновчанима који су евакуисани у радним оделим и цокулама, многи у кућним папучама и неадекватној одећи за временске прилике које ће их дочекати у прихватним центрима у Београду, радници из Сочија омогућили су својим прилогом да раскомоте ноге, најмлађима играчке, а старијима којима су у великој мери попустили нерви, апсолутно заборављен-дуван. Стога је неколицини њих обезбеђена пријатнија летња обућа и папуче, плишане играчке и цигарете.
Плишани зека за слављеницу Марију Марковић
Део прикупљеног новца дониран је  у акцији коју су покренули школски другови младог Обреновчанина Лазара Вукосављевића из Саобраћајно-техничке школе у Земуну.
Најзначајнији износ дониран је Омладинској организацији "Срби за Србе" која је у центру Земуна данима на свом пункту, уз обећање да ће послужити за куповини онога што је пострадалима најнеопходније.
Помоћ за школског друга из Обреновца Лазара Вукосављевића

Запослени на привременом раду у олимпијском Сочију из предузећа "Project Stroj Servis", чији је власник Велизар Аћимовић упутиће донацију за угрожене поплавама у најскорије време.                                   Србија им најсрдачније захваљује!
                                                                                              

0 Коментари