Ја сам у ствари, да вам право кажем, хтела да овај текст насловимса "Тупи глупи август", ал` к`о рек`о, не морам што мислим (увек) (скоро увек) и да напишем, те ми "Аутомобили" извадише ствар. Драги "Автомобили" из Ријеке, година 1985...Не пада ми на памет да коментаришем. Једноставно, одслушајте ову пригодну песму.
Као што сам претпостављала, пророковала, предвиђала током аугуста мјесеца сви нас знанци изненада напусте, зар не? Јесам ли у праву?
Нећкају се, нећкају, као неће нигде током лета, распуста, одмора, немају пара, времена, живаца-кад, нестану и -кад се врате. Кад се врате, не могу да прежале колико су спискали.
Да су отишли у јулу, у августу би сигурно поновили доживљај.
Тако да август опусти улице наших градова. Останемо тако сами. Док наши пријатељи и ближњи померају датум повратка, све би да подигну уздрмани туризам приморских земаља.
И, наравно, за то време док су сви на одмору, на континенту се ништа нормално не може организовати. Погађате јер су директори, председници управних одбора, управници на-одмору. Остатак се импровизује.
Споро, лагано и лењо, август који је од Светог Илије почео да се све више радује сунцу, преобразио се од 19-ог, биће, у септембар. Сав је онако занесен и сањив, никако да гране право летње сунце.
Препоручујем, од садржаја који су опстали и преко лета: рекреацију, салсу или боди фитнес у сали 232 "Пинкија", што ће рећи- за старије од 50 година, младе са осећајем за ритам и оне који желе да су увек у топ форми.
Препоручујем мусеве, колаче, чизкејкове, куглофе и свакојака слатка чудеса у "Модлици" у Косовској.
Препоручујем и газдаричину сјајну књигу о Земуну: дакле, Биљана Јаћевић- "Жене из Моцартове".
Бај, бај

0 Коментари