Богу хвала што су, упркос свему, наша деца толико боља од нас. Читају, итекако читају! Не разглабају о томе да ли је књига мртва, као одрасли. Они са књигом живе, воде дневнике у које записују шта су прочитали и какав утисак књига и њени јунаци, њен садржај остављају на њих.
И зато је од септембра прошле године до овога маја, читава једна мала и брижна војска учитеља, наставника и библиотекара пратила њихову приљежност, приврженост књизи, свеске, дневнике и припремила вредне награде онима који су у току године прочитали највише наслова.

Јана Шантић
На свечаности уприличеној у Земунској библиотеци "Свети Сава" библиотека и Пријатељи деце Земуна уручили су 28 титула "Велики поштовани говорник" и "Велики поштовани писар" најревноснијим љубитељима писане речи, редовним посетиоцима библиотека, као и 14 земунских и четири сурчинске школе.
Међу 484 ученика, титуле су понели: Јана Савић, Тамара Ђуран, Милица Грујић, Милица Пухаловић, Анђела Лончар, Ивана Николић и Ана Марковић из Сурчина, и Андреа Пајевић, Марко Арсић, Константин Томић, Уна Бурсаћ, Павле Јокић, Миња Станковић, Саша Живковић, Милица Милошевић, Павле Каламанда, Страхиња гвоздић, Миња Алексић, Виктор Цветковић, Борис Хузејровић, Вања Вулић, Јелена Тркуља, Анђела Медан, Теодора Кнежевић, Александра Јовановић, Данијела Станић, Бранка Михајловић и Матеја Поповић-из Земуна.
Свечаност је својим милозвучним гласом увеличала Сања Шантић из ОШ "Гаврило Принцип", победница на градском такмичењу у певању и дечји песник Радислав Јовић.

0 Коментари