Од септембра школске 2012/2013.године до 7.маја 2015. прошло је тачно 100 "четвртака у Пупину". Из недеље у недељу, од четвртка до четвртка створила се навика да се на месту где ће доживети пријатно изненађење, нешто сазнати, нечим се разгалити окупе ђаци, ученици других школа, родитељи, комшије.

"Када смо се 2009.године уселили у нову школу, почели смо да размишљамо којим и каквим садржајима бисмо могли да напунимо салу у поткровљу од 240 места. Договорили смо термин и концепцију будућих сусретања четвртком: једне недеље занимљиво предавање, друге музика, треће позоришна представа, четврте у месецу-гостовање неке познате личности. И тако смо стигли до 17 предавања, 10 позоришних представа, 25 музичких вечери, 12 виђених гостију...Емитовали смо 10 филмова, организовали квизове знања четири пута, дочекали госте из других школа, од Старих Бановаца до 10.београдске гимназије 10 пута, разне клубове, плесне и певачке групе. Придружили су се и родитељи са својим идејама и предлозима: Ружица Зоркић-Радичевић, Предраг Јовић, Светлана Пантић, бивши ученици наше школе"- упознао је са "четвртком у Пупину" најодговорнији-наставник Милош Пеовић.
А онда су ученици из основих школа "Горња варош", "Бранко Радичевић", "Мајка Југовића", "Сава Шумановић", "Сутјеска" и "Вељко Рамадановић" наступили у "караокама".
Одлуком стручног жирија за најбољег је проглашен Никола Орељ из ОШ"Сава Шумановић", друго место освојила је Марија Благојевић из ОШ "Бранко Радичевић", а треће Јована Јањић из "Горње вароши".
Специјалне награде освојиле су Николина Милојевић из "Вељка Рамадановића" и "Пупинова звездица" Анастасија Ремић.

Наступила је и певачка група из ОШ "Горња варош" под стручним вођством наставнице музике Светлане Митић.
Заједнички наступ свих учесника заокружио је стоти четвртак у Пупину. Јубиларни, посебан. Као и то зашто је директор Драган Комненић поносан на своју школу, којој је пожелео хиљадити четвртак.


Зијах Соколовић, Весна Станковић, Аца Селтик, Шкабо, Биљана Крстић, Љуба Нинковић, Стеван Ђукић (коментатор недавне параде), Милица Мандић и многи други радо су се одазивали позиву школе да увеличају познати четвртак.
Зијах Соколовић је за своју представу чак допутовао из Беча, поносни су домаћини из "Пупина".


0 Коментари