U zemunskoj galeriji "Stara Kapetanija"3.juna obeležen je dvostruki jubilej: 30 godina rada galerije i 20 godina Zemunskog međunarodnog salona karikature.

U prisustvu kulturne elite našeg grada i atašea kulture ambasada Bugarske i Poljske, 20. Zemunski međunarodni salon karikature otvorio je njegov osnivač Branko Najhold.
Trofeje Salona, replike zemunskog bunara, delo umetnika Dragana Adamova za  nagrade ovogodišnje manifestacije dobili su Ilijan Sarkov iz Bugarske, Lazo Srdanović iz Crne Gore, Serafim Bakulis iz Grčke, i specijalnu pohvalu osvojio je Dejan Đurović.
Podsetimo se da je ovogodišnji Salon posvećen nastradalima u terorističkom napadu na redakciju satiričnog pariskog lista "Šarli Abdo", među kojima četvorici karikaturista. Teme Salona bile "Terorizam-globalno zlo" i "Sloboda misli i govora".
S leva na desno: Dejan Đurović, Lazo Sredanović, Ilijan Sarkov, Branko Najhold, Serafim Bakulis
Laureati su u svom obraćanju istakli da im je Zemun u srcu. Nagrađena četvorka godinama učestvuje na Zemunskom međunarodnom salonu karikature.
U ime opštine Zemun, koja je finansijski podržala održavanje manifestacije od značaja za Zemun, posebno u godini jubileja, učesnike i posetioce Salona pozdravio je član Veća opštine Milosav Stamenov.

0 Коментари