У дигиталној учионици Електротехничке школе "Земун", једине средњошколске установе у Србији која је опремљена најсавременијом информационо-комуникационом технологијом (поред ФОН-а и још две основне школе у Параћину и Пожаревцу), данас је одржан семинар за наставнике ОШ "Лазар Саватић" о новим технологијама у образовању.

Дејан Симоновић, наставник електрогрупе предмета у ЕТШ "Земун", који је 2014.године представљао Адриатик регију на Међународној конференцији о дигиталним технологијама и настави будућности у Бриселу, пред око 30 наставника приказао је своју презентацију Future Classroom Lab.
Симоновић је препоручио да се нове
технологије уведу и дозволе већ у основним школама, како би се на млађем узрасту ученици научили методама претраге, прикупљања и селектовања података значајних за пројекте у настави.
Огромне могућности запослења са богатим знањем са модерним технологијама захтевају и од наставника одговарајућу едукацију и прихватање нових  метода и начина учења.
Уз размену искустава, едукација је настављена у дигиталном кабинету, опремљеном дигиталном таблом која је повезана школским бежичним интернетом са ученичким таблетима. На изузетно једноставан, лак и приступачан начин остварује се комуникација између предавача и ученика, уз нови квалитет-индивидуални приступ и директну и дискретну међусобну комуникацију.
Захваљујући својим јединственим технолошким и кадровским ресурсима ЕТШ "Земун" наставиће са тренинзима и са осталим заинтересованим школама из свог окружења.

Подсетимо се да је дигиталну учионицу ЕТШ "Земун" од "Самсунга" добила крајем 2013.године, а да је донација била вредна више од 3.000.000 динара.






0 Коментари