Reklo bi se samo kiša: Gradski park 
Skriveno od naših pogleda, pažnje, u bezbroj slučajeva i bez našeg pojma o tome da postoje, neki sjajni ljudi rade divne i nadasve zdrave i korisne stvari.

Sasvim daleko od pažnje velikog broja građana, koji vikende često provode u svojim kutijama zvane kuća, s jadikovkama kako se ništa ne događa, odvijaju se veliki, za mnoge sudbinski i sudbonosni spektakli uspeha i poraza, uspona i padova, velikih, ostvarenih ili izneverenih nada-jer su i u samo učešće na njima uložili veliki trud, svoje vreme, snagu, želju za učenjem.
Tako se u hali "Pinki", recimo, nedelju za nedeljom, odvijaju međunarodni sportski događaji, takoreći bez znanja, samim tim i učešća publike.
Pre samo šest dana, 11.oktobra "Kup Zemuna u streličarstvu", danas jubilarni međunarodni 10."Turnir prijateljstva u ritmičkoj gimnastici", čiji je domaćin Srbija, Beograd, Zemun i Klub ritmičke gimnastike "Ritam"- u našem Zemunu već 14 godina.

Prazne tribine u "Pinkiju"
Ritmičke gimnastičarke ulepšale dan
Na oba, kao i na bezbroj prošlih takmičenja, tribine žalosno prazne, jer niko ne obaveštava, nigde plakata, nigde reklame. A ima li čega zdravijeg, lepšeg, preporučljivijeg od bavljenja sportovima, pri čemu su, recimo, streličarstvo i ritimička gimnastika nešto o čemu skoro ništa ne znamo.

Pardon, na tribinama su samo treneri i roditelji koji su došli kao pratnja i podrška svojoj deci.
I verovatno je ovo uticalo na moj izbor utiska dana u jednoj sipljivoj suboti, koju bih, da nije bilo službenog zadatka provela sasvim uobičajeno, a ispala je bajkovita. U poverenju, gimnastika je bila moja mladenčka strast. Ispunila mi se želja da se nagledam miline.
POZIVAM VAS DA SUTRA PONOVO DOĐETE U HALU "PINKI" GDE ĆE SE  OD 11-13h ODRŽATI  ZAVRŠNA TAKMIČENJA U "B" KATEGORIJI U GRUPNIM VEŽBAMA DRŽAVNOG PRVENSTVA U RITMIČKOJ GIMNASTICI.

0 Коментари