Школа "Светозар Голубовић - Митраљета" постаје у правом смислу те речи културно срце Батајнице.
Мотивисани колектив, ученици који су добили шансу да се знањем, уметничким талентима или неким другим даром који поседују испоље управо ту где су поникли уз подршку преданих наставника,али и увек радо виђени гости глумишта - уз подршку Батајничана - претворили су свечани хол "Митраљете" у посећени културни амфитеатар.

(Пуном паром раде секције, а ђацима радо долазе у госте сликари, занатлије, глумци, писци и песници, и то, очигледно, даје резултате).
Подсетимо се да је у овој школи пре неколико година изведена вансеријска приредба поводом обележавања Дана Рома, која је окупила ансамбле и из суседних места, а недавно на величанствен начин обележена стогодишњица Првог светског рата "Немојте нас заборавити", на којој је гостовала Весна Станковић са монодрамом "Милунка"...
"Митраљетино" двориште већ 16 година око Видовдана окупља екипе из целе Србије у малом фудбалу на турниру који је дуго носио име симбола детета жртве НАТО бомбардовања Југославије Батајничанке Милице Ракић, а настављен као "Меморијални турнир деце жртава НАТО"...
У овој школи је 28.новембра 2015. године на изузетан начин оживљен блистав 18.век, доба рококоа, Лујева и Марије Антоанете, програмом који је осмислила наставница историје Љиљана Комазец под називом "Дама с младежом". Подржали су је родитељи, али и институције културе као што су Народно позориште, Театар и опера "Мадленијанум" и РТС, те је било раскошних, живописних костима на импровизованој модној писти, плесова са француског двора, опере и музике.
Изузетан програм изведен је, због огромног интересовања публике, двократно - у два термина.
Врхунац вечери био је поздрав директора Стеве Јањанина, са барокном периком и у костиму из рококо времена, који се захвалио учесницима и гостима вечери која је својим финалом - са конфетама, најавила и предстојеће највеселије празнике.

0 Коментари