У недељу, 13.децембра Удружење уметника Батајнице "АБ" позвало је своје суграђане на хуманитарну аукцију својих радова у великој сали Месне заједнице "Свети архангел Гаврило". Уметници аматери понудили су на овој аукцији 46 дела како би помогли излечење свог члана, двадесетдеветогодишњег ИВАНА МЛАДЕНОВИЋА, који је пре две године оболео од леукемије.



Међутим, одазвао се мали број батајничана, који су с тешком муком издвојили око 14.000 динара за откуп понуђених дела за помоћ болесном, младом човеку.
Намеће се питање где су тога преподнева били батајнички преузетници, приватници, добростојећи суграђани?
Подсетимо да је пре две године Удружење "АБ" организовало хуманитарну аукцију својих дела на овом истом месту и да је том приликом за шест најугроженијих породица продајом слика сакупљено чак 96.000 динара. Новац је породицама за Божић уручила, треба ли рећи, месна заједница.
Удружење уметника Батајнице "АБ" обележило је 10.годишњицу рада, броји око сто чланова.
Помаже Ивану Младеновићу колико може. Његови пријатељи, истински пријатељи и хуманисти, хтели су више, да породици која брине о Ивану и њему учине безбрижнијим предстојеће празнике, на релацији кућа - болница. Хуманост, очигледно, није на цени у овој средини, у којој приватни сектор цвета. Да је сваки приватник дао само хиљаду динара, прикупила би се значајнија сума, али позив за аукцију до њих, очигледно, није стигао.
Иван Младеновић је својом сликом "Патријарх Павле" освојио овогодишњу прву награду за аматерско стваралаштво на Октобарском салону Београда.
Иако у колицима, успева да слика. Сликање га одржава у животу.
Но, увек се може помоћи, ако се хоће.
Како год неславно прошла аукција, за све информације о томе на који начин се могу дозначити и донирати средства за излечење Ивана Младеновића, заинтересовани се могу обратити председници Удружења Оливери Домазет на телефон 0637262050.

0 Коментари