После "извесних" година, кад превалиш већи део пута, почнеш да рационалишеш са временом, пријатељима, садржајима. Немаш више времена  за траћење.-за потиљком откуцава онај нечујни сат. Понекад од све тишине чујем само њега како удара као гонг.

Поред толико некадашњих пријатеља сагнем главу, немам времена за задржавање.
Немам времена ни за окружујуће бедастоће. Данас - сутра могу да одем, а "сарму проб`о нисам", како вицкасто и духовито каже наш народ. Заиста, имамо важнија посла. Живот је један, а траћимо га на бедастоће, које ће нас све надживети.
Има ли очигледнијег доказа да то нису наша посла?
Живимо сваки дан као да нам је последњи, нећу да се трудим кад је све важно о томе већ написано у кратком и отрежњујућем тексту "Време смрти" (бррррррррррррррр).
Правим и скраћујем листу преосталих задатака. Стално нешто ново улеће. Прочитала поново "Рат и мир". Читаћу "Сеобе". Неизоставно Шолохова још једном. Опроштајно. За сваки случај.
Волела бих да успем да објавим збирку својих прича из 2003.године.
У најгорем случају, објавићу их у сопственој наклади после "Камена на путу", и постати (надам се) члан УКС - а. О свему осталом нека суде читаоци, не критичари.
Све ређе дангубим уз тв, једноставно, немам времена. Даљински излиста вести које зазвуче "онако" (метафизички употребљиве, што ће рећи упечатљиво понављајуће), евентуално неки природњачки садржај (од змија до галаксије) и филмске наслове вредне времена - моја те-ве кутија је као мртвачки сандук. Опомиње на оне опоре откуцаје истичућег времена, и не дозвољавам јој да глуми успаванку или разбибригу.
Трудим се да из себе извучем максимум употребљивости, онога што ће, можда, некоме користити. И дајем савет - не траћите време. Не траћите време. Време је све што имамо, иако се све око нас својски потрудило да нас ушушка у илузију безвремености.
Саветујем из прве руке: за много ствари је већ прошло време (у мом животу), али то не значи да треба пропустити што се спасти да. Ја сигурно нећу.

П. С. Како год знате и умете рационалишите новцем. Може много корисно да послужи ако се одреде приоритети. Ако од новца зависе, не одлажите циљеве.

Да ли сте се суочили с феноменом убрзања времена кад године све брже пролазе?


0 Коментари