Дванаестогодишњи "Нено Белан" - Ђорђе Митровић , ђак шестог разреда основне школе за ученике оштећеног вида "Вељко Рамадановић" вођа је школског бенда "Брајтони".

Са њим вишегласје певају Николина Милојевић, Анђела Огњановић, Анђела Живановић и Јована Ђурић, његове школске другарице, шестакиње и осмакиње бисерног гласа.
На електричним инструментима изводе хитове "Ђавола", "Инструктора позитивне географије", а лежи им и урбани звук ЕКВ.

"Брајтони" су били звезде приредбе одржане поводом 98.годишњице рада Школе за ученике оштећеног вида "Вељко Рамадановић".
У школи имају идеалне услове за пробе, а и воле да певају. Практично, не бирају жанр: од изворних песама, познатих руских арија до евергрина, њиховим годинама све пристаје.
Школа, иначе, има и издвојено одељење музичке школе "Коста Манојловић", која у овој средини представља култ, јер све што је креација испуњава време и живот ове деце. Несметано развијају своје таленте, не заостајући у оспособљавању и учењу.
Уходан колектив, тим који се допуњује и надмеће, али и, вероватно, наступ изузетно таентоване генерације, међусобна су најбоља стимулација. Кад неко има воље, помоћ пријатеља се подразумева: највећи део средстава за бројне активности школа обезбеђује из пројеката, помаже и локална заједница, и бројни пратиоци - од Савеза слепих Србије до Ротари клуба. Резултати не изостају и у 98.години постојања школе само је убрана жетва дугих година планирања и труда да се планови остваре.
Само у овој години школа је представила своје јеединствене програме за рехабилитацију и оспособљавање ученика са оштећеним видом на 59.Међународном сајму књига у Београду, свечано је отворила модерну фискултурну салу, а за дан школе објављен је и нови, 30 број школског часописа "Сунце". Крцатог литературом.
Изнедрила је и неколико младих књижевника, међу којима Биљана Крстић двема збиркама крчи своје место у школском песништву.
Међутим, посебан шарм школи даје управо школски бенд "Брајтони" као онај најфинији зачин који дело краси. Чујте их како звуче на нашем снимку направљеном на школској приредби:


0 Коментари