У Београду 25,26. и 27.децембра од 18,30 до 21,30 часова на згради Скупштине града - Старом двору у организацији групе ''Ohillusions'', одржаће се бесплатна премијера 4D пројекције у оквиру пројекта "КУЛТУРИЗАЦИЈА" на тему "Српска средњовековна уметност на Косову и Метохији". Аутор пројекта је др Душан Јововић.

Група ''Ohillusions'' на себи својствен начин апелује на јавност о важности очувања српске културне баштине на Косову и Метохији.
Као свој допринос глобалној акцији ''‪#‎NoKosovoUnesco‬'' и указивање да Србији тек предстоји упорна борба како би заштитила своје културно наслеђе, кроз  4D мапирање организатори ће приказати сво српско национално баго са КиМ: од фреско сликарства до архитектуре манастира и цркава.
 Пројекат "Културизација" је донација групе ''Ohillusions'', а град Београд је дао подршку у пружању могућности да се пројекције емитују на Скупштини града, како би што више грађана могло да их погледа.
Projekat ''Kulturizacija'' u je donacija grupe , a Grad Beograd dao je podršku u pružanju mogućnosti da se projekcije prezentuju na Skupštini grada, kako bi što više građana moglo da ih pogleda.
Дођите да заједно учинимо нешто значајно за све нас, јер - сигурни смо да се вредност општег добра за наше друштво не мери еврима, кликовима, лајковима и рејтинзима, већ нашом жељом и намером да будемо управо она промена коју желимо да видимо.

0 Коментари