Када је крајем децембра ученику трећег шест одељења Саобраћајно-техничке школе у Земуну Николи Вулиновићу дијагностификован карцином кука и карлице, управа школе је одмах одлучила да помогне.

У организацију се укључио и члан Већа општине Земун Милосав Стаменов, а општински Фонд "Мале Милице Ракић" први је  донирао средства за Николино лечење.
Школа је, према речима заменика директора Томислава Нађа, на првом Одбојкашком хуманитарном турниру окупила око 40 екипа, те се из средстава уплаћених за котизацију, прикупило чак 85.000 динара, које су пред новогодишње празнике уручене породици.
Хуманитарни турнир у малом фудбалу одржан је у суботу и недељу, 23. и 24. јануара, у хали Милоша Гуглете и 26 екипа је узело учешће. Према првим информацијама прикупљено је најмање 50.000 динара. Школа се за помоћ обратила и фондацијама Новака Ђоковића и Владе Дивца.
Награде најуспешнијима, победила је екипа општине Земун коју је окупио Зоран Цупаћ, уручио је прослављени фудбалер ФК "Партизан" Љубинко Друловић, који се самоиницијативно прикључио овој хуманој акцији.
На турниру је десетак минута го женске екипе бранила и Јована Лепосавић, државна јуниорска репрезентативка женске фудбалске поставе, за чије лечење је ова школа у претходној школској години такође хуманитарним турнирима и другим акцијама прикупљала средства.
На тим турнирима је, како само судбина зна да укрсти путеве људске, играо и Никола Вулиновић.
Јована Лепосавић је сестра ученика Саобраћајно-техничке школе у Земуну.
Никола и Јована су се, на жалост, упознали на онкологији, а познанство се проширило и на њихове родитеље, који сада саветима помажу Николину самохрану мајку Љиљану.
Суморно небо запарао је зрак: Никола је на списку пацијената који ће се лечити матичним ћелијама!
Молимо читаоце да, ако су у могућности, помогну лечење Николе Вулиновића.
Његова самохрана мајка Љиљана је, по сазнању да јој син болује од тешке и опаке болести, напустила посао како би му се у потпуности посветила, те немају прихода за живот.
Средства се могу уплатити на текући рачун Љиљане Вулиновић, отворен у "Банци интеза":

        160-5800100678130-21

Позивамо све београдске и школе у Србији да се на сајту Саобраћајно-техничке школе Земун информишу о даљим акцијама школе и укључе у хуману мисију спасавања једног младог живота.

0 Коментари