У Етнографском музеју 2.фебруара 2016.године отворена је изложба скица сценских костима Драгане Вучетић, младе уметнице из Београда.
Виртуозне и живописне креације, сем што су контекстуални предлози костима јунака класика музичке и театарске литературе, израсла у и у самостална ликовна дела изведена комбинованим техникама као дело огромног талента.

Изложба је с разлогом привукла велики број посетилаца.
Велике драме, јунаци из бајки, али и уметници попут Милене Павловић-Барили, који су својевремено важили за иконе стила и сами креирали модне трендове у светски познатим часописима инспирисали су Драгану Вучетић да им посвети читаве циклусе.
Она показује колико је за костимографа важна широка образованост и култура и студиозно бављење сценским уметничким делом.
Изузетна серија костима јунака Андерсенове бајке "Царево ново одело", али и опере "Дон Жуан" или драме "Галеб" Чехова приказали су нам таленат ове уметнице у пуном сјају.
Драгана Вучетић је дипломирала на Одсеку за костим Факултета примењених уметности у Београду, а постдипломске студије на сценском костиму Драмских уметности у Конектикату.
Иза ње је више изложби у земљи и иностранству.
Радила је као сарадник у настави на ФПУ, а тренутно је стручни сарадник на Вишој текстилној школи у Београду, костимограф је и сториборд за потребе рекламних спотова.

0 Коментари