ОШ "Светозар Милетић"
На састанку Актива директора земунских основних школа којим је 15.јануара председавао председник Актива и директор ОШ "Светозар Милетић" Мирољуб Љуба Мосуровић, одлучено је да због тешке економске ситуације Актив затражи од општине Земун помоћ у организовању бесплатне припремне наставе за малу матуру.
ОШ "Михајло Пупин"
У договорима који су уследили, општина је усвојила и потребе огромног броја ученика и уважила аргументе, те је у оквиру надлежности локалне управе, а у договору са директорима школа сачинила план за извођење припремне наставе.
Припремна настава из српског језика и математике организоваће се за око 900 ученика на четири пункта: у ОШ ''Светозар Милетић'', ОШ ''Михајло Пупин'', ОШ''' Бранко Радичевић'' и Школи за децу оштећеног вида ''Вељко Рамадановић'', на доступним и кључним пунктовима који испуњавају све стандарде за ову одговорну и пионирску мисију у нашем граду. Како сазнајемо, настава ће почети 20.фебруара и трајати наредна два месеца, до 24.априла.
ОШ "Бранко Радичевић"
План и распоред је направљен у договору са директорима школа, те су пронађена најбоља решења, да ученици час за часом, када дођу у једну од школа, заврше наставу из оба предмета.
Ово је први пут да општина Земун организује бесплатну припремну наставу за полагање мале матуре.
ОШ "Вељко Рамадановић"
Обзиром да ће се радити 10 викенда, оволики број часова ретко би који родитељ из два предмета могао да приушти свом детету, те је и ангажовање и инвестиција општине вредна сваке хвале.
Пратићемо ову активност и благовремено пренети све информације везане за бесплатну припремну наставу за полагање мале матуре.

0 Коментари