На Сретење, Дан државности Србије, дан на који је пре 181 годину добила први модерни устав  (Димитрије Давидовић) и уставотворну скупштину, како би ограничила власт владара (Милоша Обреновића), у свечаној сали месне заједнице у Батајници отворена је пригодна тематска изложба радова уметника чланова Удржења "Аматери Батајнице".

Све време празника - за које се радило, изложбу нико званично
није отворио, а сем једног залуталог посетиоца, првог радног дана 17.фебруара посетили су је организовано ученици четвртог разреда ОШ "Бошко Палковљевић - Пинки" са наставницом историје и директором Сашом Брмботом и ђаци шестог разреда ОШ "Бранко Радичевић", такође са наставницом историје.
Крупан транспарент којим су се Батајничани позивали на изложбу, нажалост, ни овога пута није привукао никога.
"На младима свет остаје, и они су наша најдража публика", прокоментарисала је собитија председница Удружења "АБ" Оливера Домазет.

Наставнице су ученицима одржале кратак час историје, показујући на уметничке слике на којима су приказани вожд Карађорђе, родна кућа Вука Стефановића Караџића у Тршићу и сецене и призори из сеоског живота српског народа, оног села које је Србију и одржало.
Уметници аматери понудили су школама сарадњу - обуку из основа ликовних уметности, сликања, цртања, керамике, декупажа.
Обратила им се и чланица Удружења Јела Буцало, сликарка и песникиња - некада победница песничког такмичења Велике Југославије:

0 Коментари