Једно земунско удружење које се зове "Мали кувари" окитило је у центру нашег града на Велики четвртак - јер они знају да се на Велики петак не ради - дрво испред "Мекдоналдсовог"
ресторана.
Малишани из наших вртића су са својом учитељицом Инес Јањић и тетом Даницом (Ћалић), уз помоћ возила са краном и чика из ЈКП "Зеленило Београд) своје најлепше радове качили на гране свог Васкршњег дрвета и учинили га најлепшим и најдотеранијим у целом граду.
Све зеке, јаја на папиру, сликана и украшавана туфнама, чипком, сатенским тракама, кристалићима и свим оним чиме су их обогатили, дечаци и девојчице су направили дружећи се са татама, мамама, теткама, бакама и декама - члановима своје породице у радионицама са Инес "Наша машта може свашта". Да заиста може, уверили смо се разгледајући гомилу савршених ремек-дела која су и поклањали пролазницима.
Тако је Земун први пут добио своје Васкршње дрво окићено најмаштовитијим радовима на тему предстојећег Васкрса. Малишани су желели да украсе свој град и своју радост поделе са својим суграђанима.
"Мали кувари" су иначе необична организацијица: две и по године у вртићима деца децу уче здравим хигијенским навикама, коришћењу есцајга, комбиновању намирница и здравим опцијама живљења - како каже директорка Земунске предшколске установе "Др Симо Милошевић" Јасмина Станојковић- Боуали.
Малих кувара је све више и они своје вештине проносе сајмовима у Србији, где изазивају много симпатија и излагача и посетилаца. А биће их 7.маја и на Кеју ослобођења, на Дан добровољних давалаца крви, где ће такође демонстрирати своје вештине.

0 Коментари