У оквиру пројекта "Дружимо се и учимо" који Удружење "Дуга" реализује са ОШ "Соња Маринковић" 19.маја 2016.године радионицу је одржала гошћа из далеког Јапана, Ерина Кишимото.

Студенткиња треће године филозофије на Универзитету у Окинави допутовала је у Србију у оквиру међународне студентске размене. Будући ђак професора Сузукија, који је такође студијски боравио у Србији и проучавао њену културу, историју и обичаје, Ерина веома брзо савлађује језичку баријеру, а своје дане код нас врло често користи да све заинтересоване упути у традицију и обичаје далеког родног Јапана.
Ученицима ОШ "Соња Маринковић" она је објаснила да се у јапанском језику користе три писма и научила их да напишу своје име.
Током радионице ђаци су сликали, док им је Ерина помагала да упознају најпопуларнију јапанску технику естампе.
Ђаци су имали много питања, а општи утисак после упознавања са јапанском гошћом био је да изванредно представља своју домовину, управо онако како су је замишљали из представа које су досада стекли из филмова, анима и манге. Ерина им се јако допала зато што је млада, а врло традиционална и модерна у исти мах, радознала - и она је постављала питања, а највише кад им је на језику завичаја у којем је рођена својим чистим и милозвучним гласом отпевала песму "Веруј".
И за Ерину Кишимото, која се у Србији осећа јако пријатно и сматра нас љубазним и гостољубивим домаћинима, ново искуство је врло значајно и испуњава њена очекивања.
По завршетку радионице у ОШ "Соња Маринковић" Ерина је изразила жељу да обиђе земунске цркве, те је у пратњи својих домаћина упознала део јединственог шарма нашег града.

0 Коментари