Коме успе да растумачи готово иједан рачун који државни монополисти испостављају на милионе адреса у Србији, аутоматски би требало да постане члан "МЕНС"-е!

Та "замућеност" трошкова, бесмислених и такорећи непостојећих и невидљивих ставки, макар износиле и нешто кома нешто динара (али, за шта?!?), толико смућује разум "просечних" грађана Србије - оних који су, такође у просеку, 87 одсто функционално неписмени, па и у рачуну, и представља стални генератор беса.
Да ли смо ми то постали подстанари у заједничкој држави, која нам дође станодавка, па рентира гас, воду, струју, телефон...или ол инклузив, уколико има закупаца који не могу без комфора, није познато.
Откада је то држава постала власништво монополиста, који се у земљи српских плата и милостиње, бахате по европским стандардима?
Да ли би у тој Европи, европског стандарда, држава могла да за своје комуналне и остале "услуге" (у случају Србије) потражује две трећине или чак целу једну плату?!? НЕЗАМИСЛИВО!.
Француски синдикати би били мала деца за покушај државе да се дрзне да их обавеже да за њу одвајају једну плату.
Србија, међутим, ропће и ћути.Народ какав сваки владар себи пожелети може, који инспирише на казанска следовања - наставићу с уживањем да властодршцима дајем идеје, јер су они то заслужли. Народ који им је продужио мандат треба и без `леба да оставе.
Јер, ако ти смањују и смањују и смањују плату у име некакве "солидарности" (чуј, пореза!), па онда за консолидацију кризе и наплате камата на стране дугове и скупо издржавање паразитског апарата одузму још 10 - 15 одсто, па чак "уштину" и пензијице - а никаква се вајда не види сем свакодневних поскупљења која те исте зараде за пола године реално преполови - зашто их не би и присвојила, себи преко рачуна наплатила колико иште и колико јој треба и оставила нешто за џ(епарац) - онако, да се нађе...Што ће се за ово неколико годиница што им је преостало сигурно догодити - никаквом се добру немамо надати.
Рачуни јавних комуналних предузећа, порезника, глобитеља свих боја, периодичних, капиталних и осталих, уместо нормалне реакције - доста, бре, више, да ти не откинем главу - како су кроз историју одговарале револуције - у нових Срба промењене с(а)вести изазивају комплекс ниже вредности - зар они да их не разумеју и не плате!
Те најсложеније неједначине са безброј непознатих које завршавају у џеповима паразита са партиjским, државним и друштвеним функцијама одједном - којима блиндирни камионети треба да превезу плату, постају и за метематичаре нов нерешив задатак. По принципу - што једна будала запетља, сто не распетља.
Да, рећи ћете, будала - будала којој стиже камионет с платом.
Е, жалости, мајко Србијо.
Да ли сте знали да смањење плата није важило за државне функционере, од најнижег до највишег нивоа?
Да ли знате коликом броју најбогатијих Срба јавна предузећа која преко извршитеља сиротињи наплаћују дуговања,  "капиталцима" отписују бахато расипање о државном трошку, да ли знате...?
СУМЊАМ.

И не могу да прећутим еклатантни пример "одговорне" државе, коју, наводно, хоће Европа. (Као Турску, за 100 година).
У бруто плати запослених у државном сектору скоро нето износ одлази на тобожње пензијско -инвалидско осигурање, осигурање у случају незапослености (о, ироније!) и остале...боље да не напишем. Можда то још није дошло на ред у "реформама", али ћемо, упркос оволиком издвајању за пензије - ако их дочекамо износиће 65 одсто плате, колико су у овом тренутку, а законодавство се "реформише" - искључиво на штету грађана у корист оних који су нам присвојили државу. Ако бисмо само половину тог износа дали у приватне пензијске фондове, под условом да "демократска" држава дозволи избор - за 15 до 20 година примали бисмо оплођену суму и износ сигурно већи од плата! Чији интерес штитимо? Паразита и пљачкаша државних фондова основаних да управљају нашом цркавицом за старе дане. Приватна, и, на жалост, искључиво страна осигурања са дугом традицијом, је неће опустошити ни обезвредити, већ јој приписати добит, као што је и нормално кад у неки фонд улажете новац који иде у обрт.
Држава мора, кад тад, дозволити да изаберемо.
А то је и начин да нам повећа, непријављеним поскупљењима обезвређене плате: ономе ко се изјасни да прима бруто - да не дугује социјалу, а од тога ће бити за већу пензију од плате и да јој се нешто придода, како би се назови реформе преживеле.


0 Коментари