Једна од, нажалост, у зла времена распада СФРЈ, замрлих музичких манифестација у Земуну - "Земунске музичке вечери", обновљена је 4.новембра 2016.године солистичким концертом светски прослављеног пијанисте Александра Сердара у свечаној сали музичке школе "Коста Манојловић".

Наравно, сала је била премала да прими све оне који су дошли да чују некадашњег ђака земунске музичке школе.
Репертоар, концерти и дела Хендла, Скарлатија и Шопена у виртуозној интерпретацији маестра Сердара, изведени предано и надануто на самом извору, изазвали су уметника на још четири биса.
Концертом за памћење, који претендује на културни догађај године, на најлепши могући начин, после четврт века обновљене су, некада култне "Земунске музичке вечери".
Прилика је и да се осврнемо на давну 1961.годину када је професор виолине Миливоје Ивановић са професорком клавира Зором Костић 1. септембра покренуо манифестацију, која је трајала пуних 30 лета и, због ратова на овим просторима - замрла.
Са по 10 концерата у сезони и 300 док је трајала, у сарадњи са "Југоконцертом", манифестација је угостила око 72 уметника из целог света, 16 ансамбала, безброј школских хорова и стекла велики углед у земљи и иностранству.
Надамо се да ће наставак одржати ниво првог наступа Александра Сердара и дуго, дуго трајати и окупљати најбоље музичке уметнике, баш као некада!

0 Коментари