Опет нас је изненадила зима у фебруару?
Колико могу да видим, на свим фотографијама и снимцима са терена, машине за рашчишћавање нису изашле ни на главне путне правце.
С обзиром да нам се све ово догађа док је изборна кампања за одборнике Скупштине града Београда у јеку, када се власт труди више него иначе, а сада - шаље контролоре у аутобусе од раног јутра до касне ноћи и не шаље машине за рашчишћавање путева, може значити само једно: скувани, ћутаћемо на све, а они, дефинтивно, могу све. И да им уста буду пуна "туђих" лопова кад нико не сме да напише јавно нити изговори да, ево, рецимо, нису прстом мрднули да рашчисте снежне наносе и олакшају саобраћај, а шире и спасу неки живот.
Шта је са залихама соли подељеним општинским штабовима за ванредне ситуације, кад ни државне институције и органи нису очистили улазе за грађане?
Нема горива за машине? Нема машина? Где су? Имају ли фирме задужене за одржавање путева директоре? Имају, али нико не сме да их прозове.
Немојте се чудити ако чујете сопственим ушима да се реаговало благовремено и улице учињене проходним - што нисмо имали прилике да видимо. Све је то део слуђивања.
Нека мисле и могу да мисле док ми ћутимо.
Онога часа када први изговори "Цар је го", и други га чују, кула од карата ће пасти.

0 Коментари