Комплетна девалвација најпрестижније филмске награде "Оскар", као и, уосталом Нобелове и свих осталих "светских" признања за допринос...завршена је доделом 13 статуа остварењу Ђилерма дел Тороа "Облик воде".

Новом new age пројекту, којим нам се поручује да је Бог - рептил.
А то је, вероватно, утврдила војска САД.
Нисам згрожена, само не налазим речи да достојно опљујем наследника Аватара и којекаквих бајковитих баљезгарија о небу на земљи. Фуј!
Подметање естетике за смисао, обланде за укус, рога за свећу, каже наш мудри народ. Народ Лирана, уосталом, зар не, ха, ха?
Безнађе, сивило, рутина сахранили су 21-и и наредне векове, ако их буде, још живе.
Али овакав атак на традционалну религију с најнескривенијим намерама да преко Холивуда и филмске индустрије забоду глогов колац у Бога живога, некрсти још нису учинили!
Наиме, ако нисте гледали филм, не морате да губите време како бисте видели удружену досадашњу еклектику - од Скорсезеовог "Игоа" до Камероновог "Аватара" са нешто мало "Предмета обожавања"Мајкла Линдзија Хога...све већ виђено, смућкано и упаковано за време брзог заборава.
А ти који нису ни имали шта да забораве, нису ни знали да претходници постоје и да је "Облик воде" нова пазла, можда "падну" на сентимент. Немогућу љубав у тако суровом могућем свету...која исецљује, даје нам плућа водоземца, оживљава...
Јадни "Оскаре" на шта си спао, ако си икада чему и био.

0 Коментари