Крените у шетњу и демантујте ме да на сваком кораку нећете наићи на ругло.
Невероватан је однос према дворишту и околини - сваког јутра исти призор:
Овако остане иза оних који седе на клупама, а шта раде надлежне службе, то само Бог, ваљда, зна.
Како и где паркирамо?
Где нам се ћефне, а најслађе испод прозора, да ауто буде на оку - на зеленој површини:
У позадини се види још један ауто, такође паркиран на трави.
Али то, наравно, није све.
Испред белог аута паркираног на зеленој површини је добро одшкринут шахт, тако стоји месецима. Не знам да ли је неко пријавио ову опасност, јер већ прекопута је вртић ''Мали принц".
Не само да кроз отвор може пропасти дечја нога, може и, не дај Боже, цело дете!
Шта још има?
Одмах иза белог аута паркираног на зеленој површини, поред зјапећег шахта, веровали или не - распада се леш неке животиње. Неко ми рече да је због отрова посутог по трави настрадало много птица, али ово, мачка или мањи пас, није уклоњенo дуже време. На лешину иду муве и друге животиње, а, изгледа, никоме не смета. Не верујем да запослени из вртића нису обавестили неке надлежне службе. Не верујем. А зашто се нико не одазива, јер леш није од јуче, питање је од битне безбедности за станаре овог дела Земуна.
Како изгледају контејнери? Снимак је направљен у суботу, 18.августа. Мене једино чуди да се ово догађа преко пута велелепне куће некадашњег министра за рад и социјална питања у Влади ДОС-а Драгана Миловановића. Не само отпад, шут, него и главни изазивач алергија, амброзија, у изобиљу:
Да резимирамо, у непосредној близини вртића ''Мали принц'' у Карловачкој у Земуну, безбедоносни ризици за боравак малишана и у ограђеном дворишту су бројни и недопустиви: отворен шахт, возила паркирана на зеленој порвшини, отров на трави, леш распадајуће животиње, разбацано смеће на све стране, препуни контејнери, непокошена амброзија.
Ако сами не заштитимо своју децу и не поведемо рачуна да је за њих небезбедан отворен шахт, отров на трави, возила на зеленим површинама, смеће на све стране, леш животиње у распадању, амброзија у цвету, смеће које разноси ветар - надлежне службе задужене за одношење смећа и комунална инспекција, ко ће? 

0 Коментари