уторак, 02. октобар 2018.

„КРИЛА АНЂЕЛА'' ИЗ МОСКОВСКОГ СРЕТЕЊСКОГ МАНАСТИРА


Хор Сретењског манастира много пута је наступао у Кремљу пред страним делегацијама и гостима председника Руске Федерације.
Жеља чланова хора била је да концерт одрже на дан када се слави ослобођење Београда, као још један доказ блискости и међусобног поштовања два народа.
Од 2005 године, хор Сретењског манастира је постао главни хор који прати службе Његове Светости Патријарха и његове пасторалне посете епархији Руске православне цркве у Русији и иностранству. 
Хорске наступе еминентни критичари с правом називају "музичке литургије", без обзира на садржај репертоара.
То је ново "прочитавање" :непоновљив, продуховљени начин извођења, који омогућава савременој публици да их чује и осети духовну сушитину песме било да je народна,патриотска, маршевска ...
Састав и избор гласова хора Сретењског манастира нема премца у свету и то је свакако заслуга диригента хора - Никона Степановича Жиле, заслужног уметника Русиjе, дипломираног музичара Руске музичке академије, који потиче из свештеничке породице.
30 солиста, чији музички ниво је без премца, са равнотежом својих украсних певачких гласова, чине хор Сретењског манастира феноменом  светске музике.
У Београду ће хор Московског Сретењког манастира наступити са новим програмом: "Крила анђела".
Пред очима гледаоца ће бити музичка историјска ретроспектива пријатељства наших народа, војничке песме, хроника Ослобођења Београда као и песме из редовног црквеног служења.
Народне, патриотске, духовне песме и романсе ће евоцирати сећање и подсетити српску и руску јавност о величини доприноса Русије у ослобађању Балкана од фашизма, очувању српске државности и хришћанског идентитета.
Хор наменски долази у Србију да би наступили у Београду 20. октобра и у Новом Саду 21.октобра, након чега се враћају у Русију својим свакодневним обавезама.
Концерт у Београду биће одржан 20.октобра 2018.године у 20 часова у ''Сава центру''
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС

Име

Имејл адреса *

Порука *