Дејане Анђусе, не смеш се повампирити, макар ме коштао лисица или ''Падињака''. А може ти се, чим се овако бахатиш. Чак и без наслова.
У данашњим ''народним'' новинама ''АЛО'' (народне превентивно, за сваки случај?) на такозваним предњим страницама дневног блатоида, ''уредништво'' је дозволило спортском новинару и колумнисти, а најпре ономе који је други, између Првог и Трећег, Дејану Анђусу, да се протеже и ''спекулише'', лечећи доколицу. Под насловом ''Немам наслов, јер...'' скувани вучићевски мангуп се наочиглед јавности испишао по хартији. Остало нам је само да скренемо поглед...
Бахат, дрзак, безобразан - увек у заветрини (паметније да не наводим, из разлога што не желим да прозивку учиним сувише личном и у њу увучем биолошке претке) и унутар братског сендвича, дисциплиновани Анђус затеже ланац, да покида. Киван. С разлогом. Сам је то дозволио. Да буде свезан и да може само да режи.
Славодобитно овај саучесник, трећи брат, онај средњи, запишава све побуњене грађане ове земље, осуђене на чекање да све временом прође, с истеком деценије рока трајања сваке власти у Србији, 2022. На мору. Мртав 'ладан.
Онај процесуирани, са ''сићом'' од 30.000 евра рекета на лицином месту.
То је Анђус. немилосрдан, набеђен и с туђим леђима.
Значи, бранилац недодирљиве напредњачке власти, за кога су Ђука, Мартиновић и Ристичевић заједно тек безопасни раствор јаке киселине, обезвређује, омаловажава, подсмева се, и сиротињи, и беди, и неправди са висине безбедног балкона, острујеног за сваки случај, ако се ко и домогне његовог светилишта у дубокој заветрини. Цинизам с којим се спрда више сведочи о његовом личном стрмоглављивању него о онима које записава.  ''Излапели дилеја Матија Бећковић бесмислено лапрда'' - о њему - коме не може ништа у заветрини Првог и Трећег; ''одувек антипатични Момо Капор'', ''забрањени еколошки пушач Неле'' - све ће то изређати...кад би могао и имао чиме. Плус ''Дуда-муда Ивковић''. Све њих културни Анђус тера у место рођења. Лепо, да лепше не може бити.
Да ли, бре, ви имате представу да има и после вас?
Ако се ја ишта икада будем питала, нећеш се повампирити, као што си из радикалске смрти, макар ме коштао лисица или Падињака, да не кажем судбине Милорада Николића.

0 Коментари