CarGo donirao milion i trista petnaest hiljada dinara za Radovana Samardžića sa cerebralnom paralizom. Za naručena elektromotorna kolica iz Nemačke, CarGo pokriva ceo iznos, bez RFZO.
Predsednik Udruženje građana „CarGo” Aleksandar Vučić uručio je ček na 1.315.000 dinara Radovanu Samardžiću sa cerebralnom paralizom, koji se ranije javio Udruženju za pomoć.

''Njegova borba je naša inspiracija. Zato smo rešili da mu pomognemo. Radovan je samouk naučio da čita i piše. On je sam naučio da koristi i kompjuter, koji je njegov prozor u svet. Za manje od mesec dana kada kolica stignu, moći će i da se kreće'', rekao je Vučić prilikom posete porodici Samardžić u Smederevu.     
On je dodao da je veoma ponosan na Udruženje i na sve članove jer su zajedno uspeli da svoj rad i trud ulože i pomognu nekome kome je pomoć neophodna i zahvalio je CarGo Technologies, što su kao IT kompanija izašli u susret Udruženju koje koristi njihov softver.  CarGo je obezbedio ceo iznos od skoro million dinara za kupovinu elektoromotornih kolica koja će Radovanu olakšati život i kretanje, a ostatak novca u iznosu od 315 hiljada dinara biće namenjen za kupovinu nameštaja i njegovu banjsku rehabilitaciju.
''Mi smo tu baš zbog kretanja, da omogućimo ljudima da pređu razdaljine, bezbedno i brzo, kako niko u našoj zemlji ne bi stajao, ili bio zaustavljen. Žao nam je što taksisti blokiraju, ucenjuju i prete, ali mi tu ne možemo ništa, osim da nastavimo da nudimo kretanje, za sve, p a i one koji nisu imali sreće, poput Radovana'', rekao je Vučić.    
Vučić je dodao da je ponosan što će pokriti ceo iznos za elektromotorna kolica, bez potrebe da Republički fond zdravstvenog osiguranja učestvuje u njihovoj kupovini, što će, kako je kazao, omogućiti da Fond ovaj novac da drugim ljudima i drugoj deci kojima je pomoć neophodna.   
Kolica na elektromotor sa mikrokomandama trenutno se izrađuju u Nemačkoj po posebnoj meri za Radovana i za mesec dana će mu biti isporučena.    
Vučić je izrazio žaljenje što taksisti nisu ni odgovorili na molbu da zajednički učestvuju u humanitarnoj akciji i pozvao ih da se pridruže u daljim humanitarnim akcijama Udruženja i tako pomognu građanima, a ne da ih maltretiraju tako što blokiraju ulice i prete, napadaju i ruže grad Beograd.   
''Ignorisali su naš poziv na zajedničko prikupljanje sredstava. Međutim, znamo da među njima ima poštenih i vrednih ljudi koja su zloupotrebljeni od kartela. Tu većinu i sada pozivamo da se otrgnu iz kandži taksi kartela i da nam se priključi, jer verujemo da i oni žele da pomognu''.
Saopštenje Car Go prenosimo u celosti.

0 Коментари