Блокчејн технологија уведена је у Србију на рођендан великог научника Николе Тесле, 10.јула, важан датум за новотарију коју код нас уводи Покрети Светло.
Како тврде у ''Светлу'', технологија која Србију уводи у крипто државе, омогућава употребу виртуелне националне криптовалуте винкоина - који слави винчанску цивилизацију, једну од најстаријих на вековном српском простору, безпосредничко пословање и зараду, директно одлучивање свих држављана овакве заједнице, односно земље. На Теслин рођендан активирана су прва три од осам почетних сервера, најпре у Европи, Америци и Азији, потом и на осталим континетима.
Хардвер је предуслов за апликацију која ће имати лични кључ за пословање и трансакције винкоином, и јавни за дебату и одлучивање свих њених грађана о најважнијим питањима државе, што уводи, према идеји и намерама ''Светла'' непосредну, директну, анонимну демократију. Демократију у којој се одлучује разлозима и аргументима о развоју, начину напретка у конкуренцији идеја и предолога, иза којих неће стајати ниједан фавориозвани ни персонални ни груни фактор, чиме се избегава корупција, непотизам и остале пратеће пошасти познатих политичких система.
Држављанство нове, Крипто државе Србије стиче се попуњавањем приступнице,  која подразумева радну и личну биографију, као и мотивационо писмо за приступање Покретима Светло (разлог приступања, очекивања, где се видите). По пријему - при чему, веровали или не, постоји и могућност одбијенице - месечна чланарина износи 100 динара (а годишња 1000). 
Апликацију су креирали и осмислили врхунски програмери, а приступа јој се по уплати чланарине једноставним инструкцијама преко заштићеног канала. На сваки успешно активиран налог пребацује се у знак добродошлице први винкоин.
Иоле упућени у виртуелно пословање чули су за биткоин, међународну крипто валуту. Винкоин је, могуће је, прва национална крипто валута, виртуелна валута државе Србије, која је у дубиози и неопходно јој је економско покриће и подршка, рационално коришћење и инвестирање у стратешке пројекте за стабилизацију и раст економије. Иноватори и надграђивачи новог система верују да ће идеју подржати српска дијаспора и уложити капитал у чисту берзу и пословање без посредника, у циљу обнове отаџбине, опоравка готово непостојећег друштвеног стандарда и будућност о којој ће одлучивати. Политичко-партијски системи су увек покушавали да ту исту дијаспору, игноришући чињеницу да су дознаке из иностранства годишње око четири милјарде евра, злоупотребе. Блокчејн технологија не прави ниједну разлику међу грађанима Крипто државе Србија. О инвестицијама се одлучује демократски, валутни токови су доступни и јасни.
''У крипто држави Србији нема политичара.
 У крипто држави Србији нема политичких странака.
У крипто држави Србији нема посланика.
Сви држављани Србије чине Скупштину грађана која одлучује'', поручују из Покрета Светло.
Од 9.јануара 2020.године, проглашењем Крипто државе Србија, грађани ће моћи да бирају, послују, трансферишу виткоин, тргују и дају хуманитарну помоћ.
Према плановима, већ од 19.јануара би били бирани државни органи, непосредно и директно, после чега се формира српска берза, српски Амазон, националне инвестиционе и развојне банке - директна дигитална демократија на делу.
До тренутка настанка овог текста, први и други корак одвијају се несметано, а апликацију је активирало на хиљаде држављана нове Крипто државе Србија.


0 Коментари