''Ко на брду ак' и мало стоји, више види но онај под брдом'', певао је владика Петар Петровић Други Његош.

И заиста, из даљине се боље види сва бестијалност медијских и осталих манипулација.
Тако, док режимски медији у Црној Гори све оне који мирно протестују на улицама црногорских градова или чак на молебанима зове ''хулиганима'', независни детаљно и потанко извештавају о огромној репресији коју органи реда и мира оримењују над побуњеним грађанима, огорченим због усвојеног Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Већ и сам поглед на јутрошње наслове новина и портала доказује ову опречну слику црногорске стварности.
Посебна прича су коментари читалаца, изразито оштри и супростављени, који само доказују да је циљ поделити народно биће, спроведен готово до краја. О могућем епилогу као да се не размишља: вербална, али и стварна агресија се врло лако може отети контроли на балканском запаљивом тлу.
Индикативно је да је истога дана када је спорни Закон усвајан у Скупштини на седници Владе прошао и Предлог Закона о изменама и допунама Закона о јавном реду и миру који на јединствен начин уређује, између осталог и термин ''јавног окупљања''....служи на част и помало је компликовано за објашњење, те се стога нећемо упуштати у даљу расправу. Циљ му је да сузбије могућност јавног окупљања до 19-оро људи.
Индикативно је и да се у јавном говору бахато потеже синтагма ''балван револуција'' и то од стране поклоника револуционара са Жуте Греде, као и атеиста, који лично уверење намећу као опште(народно).
Индикативно је и да се спомиње име јагодинског конобара Бебе Поповића, медијског саветника председника Црне Горе. То име већ служи као клетва - дабогда те Беба саветовао.
Да не бисмо ми, нека вам о свему овоме више кажу насловне стране поменутих медија.
















30/12/2019

0 Коментари