Очи сваког грађанина Србије упрте су у вести о исходу велике полицијске потраге за дванаестогодишњом Моником Каримановић, коју је, како се претпоставља, 20.децембра, пре више од седам дана, отео првоосумњичени Нинослав Јовановић, вишеструки повратник и осуђивани силоватељ из Малче - због тога прозван и ''Малчански берерин''.

Индикативна изјава председника Србије да ''зна неке детаље'' од 26.децембра, али још више министра полиције Стефановића ''нећемо стати док девојчицу не вратимо кући...'' потврђује нагађања до њеног изрицања  да се поуздано зна да је Моника Капимановић, Богу хвала, жива, што је у целој причи и најважнија информација.
Она подгрева и зачињава гласине и веровања да је полиција већ не само на трагу, него и ухватила Јовановића и, могуће је, склонила жртву на сигурно. Надајмо се.
У прилог ''веровању'' је и јутрошња порука Моникине мајке упућена детету: ''Јака си, бори се, не дај се; циљ је да се вратиш кући...''.

БЕСПРИЗОРНА МАНИПУЛАЦИЈА

О чему се ради, поред преокупације пажње грађана, скренуте са горућих криминалних афера (''Крушик'', ''Јовањица'', ''Мали Шенген''...) на бригу о судбини нестале девојчице?
Како ће српска полиција, озбиљно покренута на акцију са евидентном задршком, како се чини, тек петог дана откако је алармирана, ''прогутати'' изразиту неефикасност дозвољавајући да је један човек вуче за нос већ трећи дан (и ноћ) под пуном спремом - жабу ће морати да прогута министар Стефановић, о коме медији већ извештавају као о члану Владе који ће после избора бити почишћен.
Да се неће лако (пре)дати сведочи изјава о успесима полиције којој је на челу у 2019.години, ''посебно у пољу заплене наркотика'', као и да је ''забележен значајан успех у раду''.
С обзиром на чињеницу да се председник огласио како је на непрестаној вези са Ребићем и Стефановићем, да ли се намерава нова драматуршка поставка са улогом суперхероја и спасиоца? Као ономад, 2014. године у Фекетићима, рецимо...

Јавност, међутим, отвара бројна питања из случаја осуђиваног и више пута затвараног Нинослава Јовановића за кривична дела отмице и силовања малолетних лица: преблаге казнене политике, неажурне евиденције у каталогу педофила, мере полицијског надзора и обавезног лечења.

27/12/2019

0 Коментари