У високу моду Србије пре неколико година ушле су наочаре без диоптрије, са обичним стаклима као модни детаљ, наглашено ироничан. Да онога ко их носи представи као смотану свезналицу, која ће ударити у прво дрво.
Њихов дизајн се убрзо променио, са тенденцијом продубљивања. Лично верујем да у највећем броју случајева које виђамо, њихово ношење није медицински индиковано, да се, дакле, не ради о кратковидости, већ о трендовском опонашању обневиделости од претераног читања,јел'те?
По угледу на првог који је модел натакарио на нос да делује продуховљеније, све шлихтаре редом су, не би ли му се додвориле, учиниле исто, те је сличност са узором трагикомична. Њихов доказ спремности на блам, његово задовољство наслађивања бедом сарадника и послушника у хијарархијском низу.  
Већ виђено. 
Причали су нам људи да су сви сарадници некадашњег директора EДБ - а Бранислава Ускоковића, из градске демократске постоктобарске власти, у једном колективном дружењу на базену Ташмајдан имали исте цветне купаће гаће, веровали или не!
Тако и ови слепци - готово можете битри сигурни да, чим носи наочаре кроја и дизајна које и његов шеф, 100 посто припада стереотипу: из *ичковца, убога сиротиња 'леба жељна, потрчко, који је безусловном спремношћу самопонижења започео радну биографију као физикалац и достављач, а муњевитом брзином прибавио диплому и постао шеф. Обневидео од даноноћног мучења пропагандном литературом (читај: разношења од сандучета до сандучета, капије до капије, стана до стана) и себе  и других, те описане наочаре - без диоптрије, дапаче, натакао да докаже лојалност и сакрије сировост.

0 Коментари