U Beogradu u Nušićevoj 11 od 2018. godine radi Muzej iluzija.
Ako vas nije privukla čarolija imena - priznajem da sam prvo pomislila na zbirku naših zabluda, ali mi je u drugom koraku jako drago što sam se prevarila i otkrila nešto novo i drugojačije - onda, ako već niste, na ovom mestu obezbedite jedinstven poklon u muzejskoj pametnoj prodavnici.

Ako ste željni avantura, Muzej koji je jedinstven u svetu, a posle Beča i Zagreba ga je krajem maja 2018.godine dobio i naš glavni grad, nudi intrigantno vizuelno, čulno i edukativno iskustvo svim generacijama, eksponate: varljivi štap, gramofoni, klon, iluziju stolice, ames, anti gravity, obrnutu i sobu ogledala, vortex tunel,  rupu bez dna, stereogram, kaleidoskop, ogledalo istine, glavu na tacni, dvosmisleni cilindar, rubinovu vazu, šuplje lice, holograme i optičke iluzije. I to još nije sve - u muzejskoj pametnoj prodavnici možete izabrati najzanimljivije i najtrajnije poklone kojima ćete se sigurno dugo baviti, 70 Dilema didaktičkih igara za sve uzraste, od najmlađih do najstarijih, kao i jedinstvene suvenire - 3D rasvetu, majice, sveske i olovke.
Dok u ostalim ustanovama muzejskog tipa nije dozvoljeno unošenje fotoaparata, na ovom mestu, u 400 kvadrata prostora na tri sprata, to je naprotiv poželjno!

ZABUNA MOZGA

Odmorite mozak zbunivši ga atraktivnim i zabavnim varkama. Shvatićete da ga čula sapliću i uvode u iluziju, kao u jedno posebno stanje. To je i način da razumemo na koliko i kakve sve čulne prepreke nailazi mozak.
Direktorka Muzeja iluzija Danijela Tomašević posebno preporučuje razne didaktičke koncepte i Dilema igre, saznajne igračke, kao fitnes za mozak.
Eksponati u Muzeju delom su iz SAD i Velike Britanije, dok ostatak čine autentično naši ''proizvodi''.

UVEK OTVOREN

Muzej iluzija možete posetiti svakog dana u nedelji od 9 - 22 časa. 
Ulaznica je 600 dinara, za decu do pet godina besplatan, a od pet do 15 poseta košta 400 dinara. Za četvoročlanu porodicu sa dvoje dece od pet do 15 godina karta je 1500 dinara. Grupni popust važi za 10 i više posetilaca.
Poslednjeg dana stare godine 31.decembra, kao i na Badnji dan Muzej će biti otvoren do 18 časova, a zatvoren je samo 1. i 7.januara i na Vaskrs, pa, ako niste znali gde da korisno provedete vreme za praznike, eto, već 2, 3, 4...januara možete povesti bližnje u nezaboravnu avanturu.
Jedinstvenu ponudu Muzeja iluzija čine i četiri paketa jedinstvenih pametnih rođendanskih proslava.
Sve informacije se mogu dobiti na broj telefona +38163611911 ili mejlom na info@muzejiluzija.rs.
A mi obećavamo posebnu reportažu iz Muzeja čim ga posetimo. Nadamo se već za predstojeće praznike.





0 Коментари