Тешко је опустити се, ако је већ потребан разлог за славље, поред оволико сенки које се надвијају над њим.
Помисао да једно дете пати и да су расположиви капацитети државних органа и служби већ девет дана беспомоћни, а да време постаје све суровије, да у нашем непосредном окружењу многи немају да се огреју, а некмоли приреде свечану трпезу, турбулентни догађаји и поводи, приземљују и везују руке.

Све ће, чини се, бити сведено и оријентисано на одмор и, ако је разума, лагану трпезу.
Тек ће се празновати, и свакој домаћици ће куцати у потиљку да буџет треба да рспореди и на Бадњи дан, па Божић. Дакле, нема опуштања.
Па, ипак, празнична трпеза ће бити незамислива без руске салате или шарених ролата или слане обланде, негде и пихтија. Ако уз такво предјело сервирате и зимницу, дуго се у миру можете испричати, уколико не дате предност програмима с телевизијских канала.
За главно јело предлажем обавезну сарму, обогаћену сувом коленицом или шпиц ребрима у повећој количини, која комотно могу заменити печење. Обашка што се остаци празничне вечере могу сервирати и као првојануарски ручак, тако да се можете људски наспавати на самом старту нове године.
Свеже и сушено воће могу бити идеалан десерт, а најкраће је себи купити време у кухињи припремом фила за купљене коре, било розен, било обланди, било бисквитних или за безе торту. Посебно ако су славе иза вас и осећате се преморено.
Декорисани кексићи од маслаца или украшени медењаци су спасоносно решење - у довољној количини биће идеални да ''покрију'' и Боћично славље. Бољи су што дуже стоје и јако једноставни за припрему.
Остаје вам само да декоришете сто: венчићем од гриланди и ситнијих куглица за јелку у чији центар поставите неки од кинеских фењерчића или украсну, мирисну свећу, шишаркама и кестењем, орасима, лешницима и бадемима, свечаним прибором за јело - довољно је, добићете празнични доживљај и опуштенцију, препустите се, дакле, колико је могуће, уживању. И никако себи не дозволите луксуз да мислите на сутра. ''Доста је сваком дану зла његовог'', послушајте савет из Библије.
Земун инфо вам жели да пронађете мир, одмор и нова задовољства, која ће вас занети толико да нећете имати више времена ни жеље да се бавите тривијалном свакодневицом. Слободно је препустите мрмотима.😍

0 Коментари