ЈКП ''Инфостан технологије'' - како смо већ писали- обрадовало нас је могућношћу да своја дуговања измиримо уз посебне повољности: готовински уцело са отписом камате и 20 одсто попуста, на шест месеци са 15 посто и на 12 и 14 месечних рата са сразмерним снижењем од 10 и пет процената.
Не оклевајте!

Рачуница је проста: чак и у случају троцифреног дуга, са отписом камате, у зависности од ''старости'' дуга, цена ће му већ номинално пасти најмање за половину, минус следујући попуст.
Ко зна када ћемо добити следећу шансу после избора. Спасите се.
Ветеран дужник у рангу мученика саветујем вам оно што, да сам којим случајем умрла данас, не бих знала: не качите се са извршитељима, немојте покушавати да улажете приговор - ако нисте стигли то да учините ЈКП - у  признаницама после опомене, зато што је држава мислила на све. Ако ЈКП усвоји усвојило је, ако не - извршитељима ништа не доказујте. Закон прописује да тиме покрећете скуп парнични поступак - трошкови вам могу изнети већи износ од дуга. У сваком случају, кад је ствар већ стигла до извршитеља - платите дуг - искористите шансу за репрограм и чувајте се суда. Ко зна колико рочишта, судских такси и осталих трошкова пашће додатно на вас.
Тиме је држава смислила ефикасан механизам да једном за свагда запамтите да се с њом није качити и да ће увек бити у праву - прво намирите администрацију и њихове шефове, а себи оставите ако шта остане. Запамтите, рачуни за претходни месец такође праве дуг и морају се плаћати. И јавите ми постоји ли бирократија која производи социјалне случајеве и радује се томе.

                                                                                    13/372020

0 Коментари