Još onomad kad smo bili zatečeni upozorenjima da ne izlazimo iz kuće, a Beograd po stepenu zagađenja prestigao Peking i Hong Kong, mogli smo zastrepeti da neće sve ostati na tome. Posebno su bile ugrožene osobe sa oboljenjima respiratornih organa i srčani bolesnici, kao i svi oni sa hroničnim problemima.

Šta je u zemlji sa malobrojnom, ali teškom i prljavom industrijom, kao što je ona u Rudarsko-topioničarskom basenu Bor ili Kolubari, na primer, moglo da izazove enormno zagađenje? Pojačano zaprašivanje iz mlaznih aviona? Chemtrails. Verujem da da.
Prvo je oslabljen imunitet, a potom je stigao sezonski grip, koji se poslednjih godina višekratno vraća, i onda - korona. Korona, korona. Kao kruna.
Mislili smo daleko je Kina. Neće nas. Smejali smo se grohotom.
Pa, nije svet više tako mali.
Međutim, epidemija je stegla obruč.
Virus je neuhvatljiv i programiran da izmiče pravilima, zato i opasan. Na evropskom tlu, među živahnijim narodima, koji vole da se druže i kreću, ali ne i disciplinu i red - Italijanima i Špancima, prouzrokovao je pravu pometnju. Raširio se i opkolio nas...E, sad, kako preživeti pola slobodnog dana, na koliko nam je kretanje ograničio policijski čas?
Ili, važnije, kako preživeti u kompletnoj dezorganizaciji?
Neuređeno snabdevanje, plaćanja, lečenje, bez osnovnih sredstava za dezinfekciju, koja su ušla u liferaciju?
To su ključna pitanja koja zavodilac vanrednog stanja mora da reguliše. Pošte da isplaćuju prinadležnosti, volonteri da dostavljaju onima koji su sami i bez ikoga sa 65+ namirnice i lekove, obezbede prevoz do lekara i stručni nadzor - embargo na plaćanja, finansijka pomoć svakom domaćinstvu kao što su to uradile Grčka i Austrija.
Šta, takođe može biti iza ove euforije?
Da se ne vide desetine hiljada vojnika NATO koji, kako mnogi upozoravaju, instaliraju opasnu 5G infrastrukturu, koja će pomoći u vakcinisanju populacije kad se dostigne ''željeni'' broj stanovnika?
Sa 5G se uspostavlja, od čega se posebno strahuje, kontrola čipom koji se može ubrizgati sa vakcinom, ali i sofisticiranih ratnih dejstava. Sa kim?
Tipuje se na grčko-turski sukob zbog migranata - koji će isprovocirati intervenciju NATO i Amerike prema Istoku, Avganistanu, Siriji, Pakistanu, sve do Kine i Rusije. Moguć svetski rat? Vrlo.
Priznajmo da su bili u pravu oni koji su opominjali na hibridni rat. Prvo biološki, potom vakcinom, zatim elektronikom i na kraju, možda, i oružjem.
Krećemo li zaista na put bez povratka?
                                                          23/3/2020




0 Коментари