Narode moj,
uvek su na svoj način čudna i odlučujuća vremena, zapamtite to.Uvek.
Dato nam je udeo veliko postradanje, da se prosvetlimo, da spoznamo, možda, ko će ga znati, i da bismo istinski postali lučonoše, mi Lirani u vaseljenskoj kosmologiji.Od pozvanja se ne može pobeći. Možda si pčela i imaš ulogu, možda cvet, možda ptica ili voda. To je tako. Nedokučivo.
Niko ne izučava zašto je pčela pčela, zašto oprašuje i skuplja med. Kažemo pčela i znamo kako izgleda i šta radi. Nema dalje. Ne pitamo se o njenom metasmislu.
Kao narod smo dani, sa svojom sudbinom i svrhom.

Koliko god sumnjali - nepokor(e)ni. Ma koliko teško bilo poverovati, tako je. Postanimo dostojni svoje uloge, koju smo već nosili od Maričke, Kosovske do Cerske bitke, Albanske golgote, junačke borbe  i stradanja Jugoslovenske vojske u otadžbini do stvaranja Republike Srpske, jedine upaljene svetiljke 20. veka.
Ne sramotimo sebe.- brinimo o sebi. Hranimo duše i umove, pa tek onda utrobe.To smo mi, vitezovi. I ne dajmo se zavesti.
Istorijskog nauka ostali su svesni samo borci Republike Srpske, koji su odbranili zavičaj, napadnut po ko zna koji put, ne dozvolivši udruženim neprijateljima da ponove svoje naume istrebljenja i brisanja jednog naroda na njegovom vekovnom ognjištu.I to je jedina tekovina Srba za poslednji vek posrtanja.
Nedavno smo boravili u regiji Birač i napravili reportažu o 75 godina neotvorenom, neispitanom i neekshumiranom stratištu - jednom od bezbroj, u blizini sela Snagova u opštini Osmaci.
Naš prilog i doprinos rasvetljavanju ove tajne pod naslovom Masovne grobnice kod Snagova čekaju na ekshumaciju, objavljen pre dve nedelje preuzeli su mnogi čitani portali i doprineli da se istina o teškom zločinu Srba nad Srbima daleko čuje. A da se vidi doprineo je i kratki video snimak pod nazivom Masovne grobnice Srba bez obeležja na jutjub kanalu ZEMUN INFO ILI BELEŠKE JEDNE ŽANE. I njega su solidarno i u ime istine podelili i raširili kako Veritas, Jadovno, Pogledi, tako i mnogi pojedinci i grupe na društvenim mrežama. Posebno dragoceni su komentari dugog niza svedoka koji će dati svoj doprinos rasvetljavanju višedecenijskih tajni Biračke regije ovog dela Republike Srpske. S nadom da će, sa svoje strane, ovo podvižništvo podržati nadležni organi kako Republike Srpske, tako i Srbije.
Želimo da istaknemo razliku izmedju istine i laži, izmedju kojih je nepremostiv jaz, ambis.
Naime, kada u pretragu internmet pretraživača unesete ključnu reč #snagovo, što je ravno naučnoj fantastici, i pored ogromne vremenske udaljenosti i broja pregleda, može se zaključiti:
1. da su, nažalost, drugi narodi istrajniji u svojim konstrukcijama od nas u interesovanju za sopstvenu istinu i istoriju,
2. da se, uprkos goreopisanoj situaciji, a zahvaljujući algoritmima pretraživača na divovski način, rame uz rame, originalnošću i autentičnošću sadržaja - kojeg nije bilo niti ima ni u dovoljnom ni velikom broju na ključnu reč #srbi, gotovo ravnopravno nosimo sa orkestriranim nacionalnim poletom drugih, zahvaljujući čemu smo, u trenutku dok ovo beležimo, trećerangirani, i
3. ne treba sugerisati šta nam je činiti - obratimo samo pažnju na sopstvene priče i biće sasvim dovoljno.
Apelujemo na kamermane i sve one koji poseduju mobilnu opremu za snimanje da nam se jave i pomognu naša dalja istraživanja.
Nećemo stati, nastavljamo sa radom čim objektivne okolnosti dozvole.I vi imate svoju ulogu - ne potcenjujmo akciju, delite i širite sadržaje-
Čuvajmo sebe, narod i otadžbinu svoju istinom.

                                  Srdačan pozdrav ZEMUN INFO ILI BELEŠKE JEDNE ŽANE
                                                          1. april 2020. godine

0 Коментари