U izobilju ponude tv serija, posebno na NovaS, jedna svojim kvalitetom, umetničkim postupkom, detaljima, sceno i kostimografijom, ali nadasve izuzetnim scenarijem svraća pažnju gledalaca na sebe - kod nas su je preveli kao ''Momci s Menhetna'', pod originalnim naslovom Mad Man.

Posebnu draž dobija u svetlu činjenice da se emituje pet popodneva radne nedelje, tako da jedva čekate da prodje vikend😁. Dovitljivo.
Ovakvima kao meni, alergičnima na serije, trebalo je prilično da se ''upeca'' na neku seriju, no, bilo je dovoljno da vidim kadar i da prepoznam vrhunsko režisersko umeće, smisleni dijalog i prateću ikonoklastiku 50-ih u Americi, kada se danas vodeća zemlja uzdizala i postajala kreator životnih i ostalih stilova, pa da s nezamislivim uzbudjenjem svakoga dana čekam novi nastavak priče o Advertajzing agenciji ''Sterling- Kuper'' i Drejperovima.
Sve što vidite u ''Momcima s Menhetna'' Metjua Vajnera napravila je kreativna ekipa iz Los Andjelesa i pažnju gledalaca održala punih sedam godina, od 2007-e do 2015-e, kada je pala poslednja klapa serijala. Zanimljiva priča o kreativnom direktoru Donu Drejperu, njegovim gazdama i saradnicima, i, posebno, porodici nije bez razloga na top listi najgledanijih serija zauzela laskavo sedmo mesto.
Izuzetni glumci, kojima je vrhunac karijere bio angažman u seriji, kao da su stvarno odživeli role koje su im dodeljene: od Džona Hema, do Džunior Džons, Džona Sleterija, Kristine Hendriks...
Poštedeću vas priče, sezone možete i sami skinuti sa neta, tako da vam ne pokvarim otkrovenje, a ako ni zbog čega drugog zbog uživanja u lepoti lica, odnosa, nameštaja, odeće, luksuznih mesta Njujorka i ostatka Amerike, ali i burne istorije koja ''kači'' smrt Merilin Monro i ubistvo Kenedija, preporučujem vam da uskočite u sofu svakoga dana u 17 časova i namestite kanal Nove S.

26/08/2020

0 Коментари