У пријатном и природном амбијенту храма културе ''Бежанија'', под пријатељским крилом Удружења ''Стара Бежанија'' поводом две деценије љутог инфората против обмана и неистина, својеврстан извештај поднела је једна од пионира ове тешке и исцрпљујуће борбе, др Биљана Ђоровић и најагилнији инфоратници њеног неустрашивог јата. Говорило се о најбитнијим аспектима инфората и могућностима изласка из смртоносне клопке коју су глобаалисти поставили за човечанство.

Импресивна новинарска кааријера на таласима Радио Београда, у ''Печату'', на порталу ''СРБски ФБРепортер'', бројни интервјуи са најпознатијим актерима данашњице, књиге ''Атлантис против Левијатана'', ''Медијске убице стварности'', безброј чланака и гостовања у страним и домаћим алтернативним медијима, и каљена докторска титула филозофа медија везале су за др Биљану Ђоровић ''со српства'', најистакнутије истраживаче, теоретичаре, издаваче, активисте свих специјалности да заједно војују за истину и неуморно буде успавано Србље. То су Инфоратници, Атланти и Амазонке борбе за истину.

Од званих на јубилеј борбе није било др Миладина Шеварлића, горљивог борца против ГМО, др Владимира Димитријевића, Дејана Лучића и Николе Алексића, али су се одазвали главни и одговорни уредник ''Геополитике'' Слободан Ерић и Биљана Диковић, уредница култног СРБског ФБрепортера - у видео укључењу, др Мирјана Анђелковић-Лукић, Весна Пешић, Милоје Грешни Стевановић и Драгослава Гога Копривица.

О минулом раду и горућим друштвеним темама ''изјаснили су се'' активисти инфората Маја Кнежевић Керн, Жељко Стојковић, Снежана Терзић, Александар Митровић Метаноја, Томислав Црногорац, а о ономе што је недавно преживео говорио је и др Милорад Стефановић Блуменау. У публици су примећени др Радован Дамјановић и пра Милан Младеновић од Лужице.

Урес вечери представљало је појање Љубе Манасијевића: ''Востани, Сербие'' на отварању, ''У Призрену граду'' у паузи и славно ''Ој, Косово'' на завршетку сусрета.


                           МРЕЖНА БОРБА


У име домаћина гостима, којих је било више од стотину, о 15-годишњем раду Удружења ''Стара Бежанија'' говорила је Волга Илић. Обновљена су сећања на многе знамените људе поникле с Бежаније, чији трагови сежу уназад пет векова.
О свему томе што се могло прикупити и реконструисати направљен је филм, написана књига и урађене бројне фотографије. Око 8000 жртава у последњем рату је дала Стара Бежанија, насеље око Војвођанске улице, а на костима три хиљаде, махом подржавалаца домаћина у Другом светском рату, нове власти су саградиле блокове небодера.
Тим жртвама Удружење је подигло споменик на кружном току према Лединама, истакла је Волга Илић, подсећајући да је здање храма културе ''Бежанија'' у Војвођанској 68 од 2019. године уврштено у споменике културе Београда.
Затим се присутнима обратила др Мирјана Анђелковић-Лукић, технолог у пензији Војно-техничког института, која се бавила испитивањем утицаја спорораспадајућег осиромашеног уранијума у оружју НАТО коришћеном при нападу на некадашњу СРЈ, о чему је написала три књиге, од ''Дарова Милосрдног анђела'' до најновије ''Отворене вене Србије''. 
Анђелковић-Лукић се бавила и поређењима те је установила да је приход од пољопривреде у подручјима планираним за назови зелено рударство много већи од рудне ренте која  годишње износи 7,5 милиона на 150 милиона евра добити, уз несумњиву последицу претварања Србије у пустињу.
Винчанска принцеза Весна Пешић, оснивач и власник Издавачке куће ''Пешић и синови'' подсетила је да је за 26 година постојања објавила више од 500 наслова, а пре 15 година покренула едицију Инфоратници, која је ратницима за истину отворила своја врата. Она је говорила о неговању самосвести, а не самољубља својом издавачком мисијом.
Грешни Милоје Стевановић је испричао како је на своје имање на планини Јелици примио црноречке монахе и екскомунициран из СПЦ, између осталог и због записаних ''Разговора у рајским шетњама  са владиком Артемијем''.
Он је указао на ужасавајућу пошаст екуменизма међу поглаварима СПЦ, насупрот гоњеном правоверју праотаца. За време забране изласка током карантина због пЛандемије (ауторство др Биљане Ђоровић) било је неописиво тешко верницима да стигну до катакомби, али је вера одржана, рекао је Милоје.
Говорио је и о бројним искушењима српског рода са партијама, у ратовима, цркви, са академијом која то није, о богоиздаји. Свака истина, и она коју је утврдио др Србољуб Живановић да је 1371 свештеник Римокатоличке цркве упрљао руке невином српском крвљу, и борба др Ђоровић  као Милунке Савић, разарала је током две деценије Нови светски беспоредак.

Политиколог и новинар при Културном центру Србије у Паризу Драгослава Гога Копривица, неговала је дух српства и традиције. Објавила је разговоре у 15 драгоцених књига сведочанстава бистрине српских интелектуалаца и раскринкавала слојевит глобални екуменитзам, који није ништа друго до машина за млевење нација и људи.

                             УВИДИ АКТИВИСТА

 

О ономе што је актуелно, покушај наплате природних дарова, опрашивања пчела по броју стабала воћака, светлости Сунца, ветра, земље као тенденцији глобалиста говорила је новинарка ''Печата'' Мара Кнежевић Керн. Србија је засад у 40 земаља посматрача, док их је 50 већ потписало такве уговоре са корпорацијама иза којих стоје светски моћници. Мара Керн је изразила наду да Србија неће приступити таквом споразуму.
Навела је и да је тренд пропагирања наума да 30 одсто планете чине национални паркови, због чега ће се раселити домицилно становништво, напустити древни, традиционални обичаји, који ће у потпуности променити лице Земље. Наводно се то ради због туриста, те ће бити грађени кампови, а позадина је уништење природе и живота како би моћне компаније рудариле и ископавале оно што је неопходно високој индустријализацији и технологијама.
Истина је једини алат инфоратника и најубојитије светло мрака, каже новинарка ''Печата'', коју читаоци овог листа радо виде на његовим страницама.
Снежана Терзић је створила идеју Доброчини, корисног и угодног чињења, које узвисује, што ефикасно ослобађа сваког програмирања. 

Жељко Стојковић, неустрашиви узбуњивач ЕПС-а, кога нису сломили притисци ни физички напади на њега, говорио је о борби против загађења, јаловишта на коповима Колубаре, одбрани светиња, нападнутих чак и до свештенства, о снази и силини инфраструктуре и хиљаду активиста  Српског центра екологије Срце.
Удружење Храста, чији је оснивач садио дрво благородно да ублажи негативна електрозрачења говорио је о ширењу своје идеје на југу Србије, о предавањима даривањима за буђење духовне интелигенције као делом освешћивања свих генерација, посебно деце и младих.
Незанемарљив алат у подвигу је ''Буквар родитељства'' Милице Новковић, подсетио је активиста.

                                     МЕДИЈСКА ПОДРШКА


Инфорат не би био могућ без подршке слободних медија, какви су били ''Атлантис'' на Радио Београду, и бројне друге емисије, уз сва ометања и чак забране, ''Геополитика'',  СРБски ФБРепортер, интернет канали попут ''ТВ Метаноја'', радија ''Снага народа'', ''Радио Сербона'', ''Печата''.
Међутим, сви они опстају на ентузијазму, а требало их је подржати да се ''ослободе'' и размахну на независним платформама, за шта није било снаге, истакла је др Ђоровић. 
У програм се укључила Биљана Диковић, која из егзистенцијалних разлога одржава апартмане у Црној Гори и подсетила на сјајне дане читаног сајта који је са својом екипом уређивала, објављујући све вредно пажње. 
О свом раду на некада независном радију ''Снага народа'' и ''Радијо Сербони'', отворенима за мало познате садржаје и људе говорио је и Томислав Црногорац, док је у публици примећен један од оснивача ''Сербоне'' историчар др Радован Дамјановић.
О информативним трендовима, убиству немачког лекара усред открића смтоносног деловања графен диоксида, о манипулацијама људском свешћу, скретањем пажње на стално нове теме, говорио је Александар Митровић Метаноја.
 
На крају се присутнима обратио и др Милорад Стефановић Блуменау, док је скуп затворила др Биљана Ђоровић не тако оптимистичним прогнозама.
Она је рекла да инфорат није јењавао свих ових година, али да није остварио жељено буђење Срба да схвате да је Савет Европе одлучио да се преко увођења Рио Тинта жртвује Лозница. Није схваћена агенда о чијим документима се говорило све време: да ће планским геноцидом, редукцијом светског становништва за 85 процената глобалисти променити и уништити свет, а да је српски народ имао ''лучу'' да избегне такву судбину.
Србија је изабрала прошлост.
Обележавање јубилеја инфората и деловања др Биљане Ђоровић окупило је многе који активно воде борбу за истину и потрајало више часова.
Говорници су се изјаснили и о акутним друштвеним проблемима, а истакнута је и улога колективног деловања енергијом мисли и молитве.


2/12/2021






0 Коментари