Не тако давно, током пЛандемије, Твитер је увео нову опцију звану ''простор'', на коју су се корисници ''примили'' из себи знаних разлога.

Све што је Твитеру требало у смислу сондаже хиперактивних твитераша (''утицајних''), добио је ''на изволте''.

Али - зашто не и више?

ВИСПРЕНИ ТВИТЕР - КОРИСНИ ИДИОТИ

Иако је значајан проценат твитераша одолео помами, простори су ипак успели да окупе ''репрезентативан узорак'', како га методолошки прихватају друштвене мреже.
Прво су добили сазнања о томе колико корисници ове мреже знају и сумњају у пЛандемијиу и ефикасност вакцина, схватајући једину ствар у односу на конкуренцију - да (претерана) цензура неће помоћи, па ''дај шта даш''.
Везано за простор Србије и региона, истог говорног подручја, уследиле су бесплатне анкете о актуелним политичким проблемима:Литијама у Црној Гори,  референдуму о променама Устава Србије, изборима, Рио Тинту, односу према евентуалном увођењу санкција Русији, аутокефалности Охридске архиепископије, Еуропрајду, Косову и Метохији.
Све снимљено и доступно за ''џ''.

МРЕСТИЛИШТЕ ВЕДЕТА

Како су се неки (с)нашли у улози аутора, читај ведета овог новог комуникацијског жанра?
Ударила им слава у главу, храброст им се исплатила, те су на актуелне теме ''сучељавали'' чак и виђеније госте, лекаре, правнике, политичаре. Храбри аутсајдери ''водитељског'' заната доживели су нови ''позив'' као ангажман вредан непроспаваних ноћи у наставцима.
У ком су часу, одмах или доцније, допали шака државних структура којима служе, није најважније питање. Неко је у њима видео корисне идиоте и понудио ''подстицај'' као главну мотивацију, усуо им гориво у резервоаре.
И ствар се заролала.

Крећу ратови, поделе, грабеж, позиви у сандуче са свих страна.
Даноноћно окапавање - од теорија завере до најактуелнијих политичких проблема.
Ако се неко чудио зашто Твитер ради 24 часа, чиме се полумртви зомбији мају у свако доба дана и ноћи кад уђете у апликацију, глупи су окапавали за пет минута славе, корисни идоти за пар стотина евра, ''величине'' од гостију силазиле у базу и подизале себи рејтинг... И, наравно, најважније, продубили су Вавилон - спелтке, интриге, оговарања, лична препуцавања и све најнегативније што се може пробудити код Херострата. То су они спремни да се избламирају у неком кругу до неслућених граница.
А сви су понешто за неког, несвесно или сасвим намерно ''одрађивали''.

УЉЕ НА ВАТРУ

Директни преноси, укључења, изјаве, линкови, усијања - мрежа ''сарадника'' са лициног места укључивала се у посећене ''програме'' у шта су се простори претварали. 
Наравно, конкуренција је била све већа. Јали Бора Коњ и Дејо, јали Српски ... - све их је синхронизовано популаризовала штампа и мејнстрим, што је посетиоцима тих посебних канала такође еманирало сјај и славу аутора. Сви су битни и тако важни, ангажовани. На изборним местима, блокадама, у Литијама.
Тај глас се није могао угушити, наједном је Твитер постао перјаница слободе говора. Онај исти Твитер који је у јеку предизборне кампање суспендовао налог Доналда Трампа, свих његових сарадника и чак симпатизера.
Но...
МОНАРХ
Блокаде аутопутева издејствовале су писмено попуштање да ће уговори са злогласним Рио Тинтом бити заустављени - а после избора су наставили своје послове пуном паром! Али, учеснике простора на Твитеру то више није занимало, јер су ''победили''.
Турирање оправданог гнева традиционалне Србије због Еуропрајда експлодирало је организацијом Литија 14. августа - МЕСЕЦ ДАНА пре најављеног догађаја!
Нове се заказују за 28. август, а власт, наводно ''узбуђена'' одзивом народа, још једном ''попушта'' и спинује како ''Парада'' неће бити одржана...Познато?
Сасечене су Литије заказане за 28. август, датум кад им време није. 
Зар нема смисла извести верни народ на дан почетка европске недеље? Злонамерно  разводњавање  народног гнева, поново. Опробан метод преваре.
Држава ангажује организаторе, али, зашто нас?
Као и превара са Рио Тинтом.
Кад изгубимо дах у овим борбама, ко ће, браћо и сестре, остати за најважнији, Косовски бој?

21/8/2022



0 Коментари