Дан велике туге у нашој вароши и шире - изненадни и прерани одлазак Ненада Ћирића, омиљеног директора ОШ ''Бранко Пешић'', колегу, сарадника, пријатеља широког осмеха, напунио је школски хол у којем је одржана комеморација нашем суграђанину.

Чуло се много лепих речи о његовом лику и делу од оних са којима је радио, сарађивао, реализовао програме и идеје. На комеморацији је говорио и партнер из Еразмус + пројекта из Турске, поред представника Министарства просвете и Министарства за мањинска права.

Иза Ненада остаје школа утегнута у први Ресурсни центар у Србији и идеја за будућност да се установи фонд који би носио његово име, за стипендирање талената и најбољих ученика ове школе.

Тужно, да не може бити тужније је када родитељи испрате на вечни пут свога сина, а делимична утеха испраћај који му је испраћен. Бројнија и тужнија сахрана, којој су присуствовали супруга Јелена и јединац Коста готово да се не памти, а цео пут до гробног места био је посут цвећем, како је Ненад и заслужио...

Овај врсни математичар, родом из Беле Паланке, прихватио се менаџерског посла у ''Пешићу'' с невероватним талентом и учинио школу надалеко познатом и у земљи и у региону. Топао, племенит, вредан и предан, завршавао се је све замишљено с невероватном лакоћом, градећи и проширујући и више од пословних веза, дубока и искрена пријатељства.


С надом и молитвом да је међу анђелима, наставићемо да пратимо његово завештање.

Почивај у миру, пријатељу


БЕЛЕШКЕ ЈЕДНЕ ЖАНЕ


6. фебруар 2023. године

0 Коментари