Срећни што нису заборављени: "Таурунум"
Недеља је била испуњена активностима у Месној заједници Земун Поље.Најпре је у преподневним часовима организована трећа овогодишња акција добровољног давалаштва крви.
И поред претпразничне еуфорије и припрема за дочек које су већ почеле, активисти МЗ успели су да анимирају добровољце, тако да је потучен овогодишњи рекорд - чак 25-оро грађана дало је драгоцену течност. Колико је акција била добро испланирана и спроведена, сведочи и податак да је екипа Трансуфзиологије била почашћена соковима и чоколадама, за шта је најзаслужнији Миладин Гвозден.
За свој овогодишњи рад и активизам на унапређењу стандарда свих категорија грађана које су најтеже погођене кризом, обезбеђене су две лепе репродукције за члана Већа општине Земун Владимира Костића и његовог најбољег сарадника, иначе одборника у Скупштини општине Земун  Душка Гошљевића.

Иако је у просторијама МЗ увече организовано дружење због изузетно успеле акције добровољног давалаштва крви, на којем су се окупили најагилнији активисти  у 2010. години, а поздравила их је Деса Ковачевић, председник МО Црвеног крста Земун Поља и председник Савета МЗ Зоран Петрушић као домаћин, круна вечери била је подела новогодишњих пакетића малишанима из Удружења "Таурунум".
Ни овога пута нису заборављени. Више од тридесеторо деце изузетно се обрадовало пажњи и поести коју су им 26.децембра 2010. године учинили Владимир Костић и Душко Гошљевић са сарадницима. Приређен им је топао и пријатељски дочек. Деца су приредила изузетну представу, рецитовала, глумила и певала својим гостима.

После здравица, заорило се и коло

"Једноставно сам дирнут, врло је лако могло да се догоди, да се ви нисте сетили, да ове године наши малишани остану без новогодишњих пакетића"-рекао је својим гостима Срђан Арамбашић, председник Удружења "Таурунум", Ипак нису заборављени. А радост коју су приредили заборављенима, како показују заједничке фотографије, нема цену.

0 Коментари