Vest da su pet izvršitelja: Ivan Mladenović i Branislav Petrović iz Beograda, Aleksandar Krdžić iz Čačka, Radiša Petrić iz Prijepilje i Radomir Milojević iz Negotina razrešeni najomraženije dužnosti u Srbiji, zaslužuje aplauze sama po sebi, i, posebno, ako se uzme u obzir činjenica da je presudu potpisala sama ministarka pravde Nela Kuburović, jer mora da je dara prevršila meru.

Nažalost, u bahatost Ivana Mladenovića potpisnik ovih redova imao je prilike da se i lično uveri u pravnom predmetu Slobodanke Bukurov iz Zemuna, kojom prilikom je pomenuti izvršilac Zemunku iseljavao iz njene kuće zbog u celosti neisplaćenog duga zelenašu. Iseljavao socijalne slučajeve bez obaveznog prisustva nadležnog Centra za socijalni rad, dok su njegovi pomoćnici u ćebetu iznosili u dvorište Slobodankinu nepokretnu i teško obolelu majku. Na hitnu meru koju je Bukurova podnela zbog nezakonito sprovedenog izvršenja iseljavanja iz svoje kuće, sud od 2015.godine nije odreagovao.
Šta se tolerisalo, i to godinama, kako štampa prenosi, u slučaju Mladenović?
ENORMNO I NEZAKONITO UVEĆA(VA)NJE TROŠKOVA POSTUPKA po čemu se javni izvršitelj Ivan Mladenović proslavio jer je 2015.godine prvi platio disciplinsku kaznu od 300.000 dinara (ko je ikada imao čemer od prilike da poseti kancelariju nekada u Ljutice Bogdana, a sada u Internacionalnih brigada, na  prvi pogled će mu biti jasno koliko je kazna osiromašila njenog vlasnika), a teretio se i za otimanje predmeta, iako su u njegovoj nadležnosti bili predmeti Prvog osnovnog i Privrednog suda u Beogradu, a kasnije i Višeg suda u Beogradu.
Od svog imenovanja u zvanje izvršitelja 30.aprila 2013.godine do prestanka mandata savetnika u Agenciji za privatizaciju 25.septembra 2014.godine Mladenović je nesmetano zaradjivao na dva mesta, kada je kažnjen i suspendovan na tri meseca.
Istovremeno je kao javni izvršitelj bio i direktor preduzeća za trgovinu i marketing Fizz protokol d.o.o. Beograd, kao i još dva svoja preduzeća, suprotno odredbama Zakona o izvršenju i obezbedjenju - na osnovu čega je pokrenut postupak za njegovo razrešenje, dok je odluku potpisala ministarka pravde Nela Kuburović.

0 Коментари