Сваки концерт КУД -а "Батајница" представља истинску радост, аматеризам који се квалитетом једначи са професионализмом, зато, ваљда, и окупља и сваки наступ претвара у свечаност.

Тако је било и 14.октобра 2017.године, када су у дворишту ОШ "Бранко Радичевић" музички и играчки ансамбли КУД-а, пред родитељима и грађанима извели игре из Гњиланског краја, влашке и шопске игре, а на крају заједно, и чланови КУД - а и публика, "моравац".
Културно - уметничко друштво које већ 13 година успешно окупља и негује богату певачку и играчку традиицју нашег народа, кроз које су прошле на стотине младих батајничана, одржавају и воде Мирко и Ружица Мутапчић. Некадашњи играчи "Крсманца" и "Кола" своја знања и умећа неуморно преносе на младе генерације, а домете свога КУД - а проносе не само у земљи, већ и у иностранству.
КУД "Батајница" домаћин је и организатор културне манифестације "Улица отвореног срца", која се традиционално одржава у овом земунском насељу већ шест година за редом.
Одазивајући се акцији Министарства културе чији је циљ опстанак аматеризма у оквиру локалне заједнице и самоуправе, концерт КУД - а "Батајница" доказао је високи квалитет извођења, преданост, али и жељу Батајничана да овај вид културе опстане и одржи се у веома неповољним условима, препуштен себи, уз наду да ће будући рад помоћи и општинска управа Земун.

0 Коментари