Уз овомесечни рачун за комуналне услуге у Београду ЈКП Инфостан технологије доставио је листом исписан папир са обавештењем о могућности репрограма комуналног дуга својим корисницима. Ем на рате, ем без трошкова судских поступака и извршења - тако да су за јавне извршитеље, како сазнајемо, наступили помало сиви дани, ем без камате, уз посебну повољност уколико се главница исплати у два наврата. треба људима новац, а грађани ће, по обичају, из буџета, субвенционисати плате трутова из јавних кућа. Лепо замишљено у изборној години.

Колико је то тачно, Земун инфо је већ писао у тексту под насловом ''Кад ''Технологије'' деру, одеру'' 23.децембра 2016.године, дакле, пре три лета.
Наиме, тада су човеку свукли кожу и увалили га за главницу од, условно речено, ''признату'' јер није имао куд само да се реши дугова, у рефинансирајући кредит четири и нешто пута већи од главног дуга, са све каматама, судским трошковима за покретање спорова и трошковима извршења, којих није било! Да, могуће је.
При томе се поменута јавна кућа није удостојавала ни да се одазове на бројеве телефона за информације, о чему смо писали 12. септембра 2018.године под насловом ''Зашто је ЈКП Инфостан технологије Земун неодступан телефоном у радно време?''.
Не наседајте, ништа се није променило, и искористите прилику да се спасете пропасти потписујући успоразум о репрограму дугова, који је, мимо изборне кампање, само рекламни трик, мртво слово на папиру.
А онда ћемо сви, као у случају очајних грађана задужених у швајцарцима који су блокирали судове, солидарно и из буџета, покрити разлику, то јест субвенције.
Изборно је време, па нек'теку реке илузија и заблуда.
Избор је на вама.

0 Коментари